Kunststof Kozijnen Zuidlaren. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Zuidlaren

Kunststof kozijnen Zuidlaren

Kunststof kozijnen kunnen uw wooncomfort en –genot flink verhogen. Wist u bijvoorbeeld dat PVC een hogere isolatiewaarde heeft dan hout? Dat betekent dat u flink bespaart op uw stookkosten door uw houten kozijnen te vervangen door kunststof! PVC biedt daarnaast tal van voordelen, waardoor het vervangen van uw huidige raamkozijn zeker het overwegen waard is. Bent u benieuwd naar de vele voordelen? Of zoekt u een specialist in raamkozijnen die goedkope raamkozijnen plaatst? Een expert uit Zuidlaren staat u tevens bij wanneer u geïnteresseerd bent in het plaatsen of vervangen van een deurkozijn, dakkapellen of schuifdeuren. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%.

Voordelen van kunststof

Kunststof is in de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden in Zuidlaren. Wat klanten vooral belangrijk vinden is dat het kunststof maar weinig onderhoud vraagt. U hoeft het niet te schilderen, en schoonmaken kan eens in het jaar eenvoudig gedaan worden met behulp van een vochtige doek. Kunststof kozijnen hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar! In tegenstelling tot wat u misschien verwacht is PVC bovendien erg voordelig, vergeleken met materialen zoals hout en aluminium. Twijfelt u nog steeds waarom kunststof de beste keuze is?

 • Kunststof heeft een levensduur van maar liefst 50 jaar.
 • Het raamkozijn biedt een uitstekende warmte- en geluidsisolatie.
 • Kunststof vereist weinig tot geen onderhoud.
 • Het is erg voordelig in aanschaf.

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Krijg een duidelijk inzicht in de kosten van diverse leveranciers.
 • Kies een vakman die bij u past.
 • Bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Prijzen kunststof kozijnen

Om inzicht te krijgen in de uiteindelijke aanschafprijs voor een raam- of deurkozijn, is het belangrijk dat u rekening houdt met enkele factoren. Zo hebben onder meer de afmetingen van de raamkozijnen, de gekozen beglazing en het materiaal een invloed op de uiteindelijke prijs. Daarnaast spelen ook de montagekosten een grote rol. Wij raden u daarom altijd aan om verschillende kosten met elkaar te vergelijken, zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt. De kosten verschillen per situatie, maar wij kunnen u wel een indicatie van de kostprijs geven. Stel dat u een vast raam laat plaatsen, met een afmeting van 80 x 120 centimeter. Hiervoor betaalt u gemiddeld €300,- inclusief montage, beglazing en raambeslag. Voor de afmetingen 100 x 120 centimeter liggen de kosten rond de €375,- en voor 120 x 180 centimeter betaalt u ongeveer €580,-.

Montagekosten

De montagekosten zijn een groot onderdeel van de totaalprijs. Deze verschillen per specialist, en daarom zullen wij u altijd aanraden de montagekosten van verschillende leveranciers te vergelijken. U kunt ervan uitgaan dat de montagekosten ongeveer gelijk zijn aan de materiaalkosten. Bij de aanschaf van een vast raam van €150,- liggen de montagekosten dus ook rond de €150,-. Afhankelijk van het soort raamkozijn kunnen de kosten op- of aflopen. De montage van een draai-kiepraam is bijvoorbeeld duurder dan het plaatsen van een vast raamprofiel. Wilt u zeker weten wat de montagekosten zijn? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

 

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Vergelijk vrijblijvend meerdere leveranciers en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters in Zuidlaren

Extra opties

Met de montage van extra opties kunt u het wooncomfort aanzienlijk verhogen. Eén van de opties die in Zuidlaren regelmatig gekozen wordt is het ventilatierooster. Ventilatieroosters zijn relatief voordelig, u schaft deze al aan vanaf ongeveer €20,- per stuk. Zeker wanneer u een vast raam laat plaatsen is een goed ventilatierooster onmisbaar. Deze zorgen er namelijk voor dat u de woning voldoende kunt ventileren, waarmee ze bijdragen aan het behalen van een optimale luchtvochtigheid in huis. Een tweede extra optie is de installatie van een hor. Dit is ideaal om ’s zomers ongedierte tegen te gaan. Voor een hor betaalt u gemiddeld tussen de €70,- tot €95,- per stuk.


kunststof kozijnen op maat in Zuidlaren

Kozijnen op maat

Raamkozijnen worden praktisch altijd op maat gemaakt. Omdat alle ramen andere afmetingen hebben, is het belangrijk dat de maten goed worden doorgegeven. Als de afmetingen van het nieuwe kozijn een paar centimeter afwijkt, zult u niet profiteren van een optimale isolatie. U kunt de afmetingen zelf doorgeven, maar wanneer u dit niet vertrouwd is het ook mogelijk dat er een specialist langskomt om het oude kozijn op te meten. Het voordeel van kozijnen op maat is dat u veel inspraak heeft in het uiterlijk. Zo heeft u een breed aanbod van kleuren om uit te kiezen en is het mogelijk zelf de verdeling van roeden te bepalen.


Levensduur kunststof kozijnen

Het vervangen van kozijnen is over het algemeen een flinke investering. Het voordeel hiervan is, dat u zich hier de komende jaren geen zorgen over hoeft te maken. Kiest u voor kwalitatief kunststoffen raamkozijnen, dan gaan deze gemiddeld tot wel 50 jaar lang mee! Natuurlijk is het mogelijk dat uw kozijnen al eerder aan vervanging toe zijn. Wellicht zijn er dusdanige beschadigingen ontstaan waarbij een reparatie niet voldoende is. Het kan natuurlijk ook zijn dat de kwaliteit van nieuwe kunststof in de afgelopen jaren zodanig verbeterd is, dat het zeer voordelig is om uw oudere kunststof raamkozijnen al eerder te vervangen.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Wanneer de specialist bij u langskomt om de nieuwe kozijnen te plaatsen, dan doorloopt hij een aantal stappen. Als eerst zal hij uw meubilair goed afdekken. Bij de klus komt namelijk flink wat stof vrij, en zo voorkomt hij dat u ’s avonds het hele huis moet afstoffen. Daarna wordt het nieuwe kozijn nogmaals nagemeten, zodat de expert er zeker van is dat er geen problemen ontstaan. Hierna zal hij het oude raamkozijn demonteren. Ook het stelkozijn wordt verwijderd en vervangen door een nieuw stelkozijn. Hierna plaatst hij het nieuwe kunststof raam en wordt de beglazing bevestigd. Er wordt altijd gezorgd dat u niet met een groot gat in uw gevel blijft zitten!


Video: kozijnen vervangen
Kwalitatieve kunststof kozijnen in Zuidlaren!

Vind eenvoudig de goedkoopste leverancier door vrijblijvend offertes te vergelijken.

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen

Kunststof, aluminium of hout?

Ramen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten materialen, maar in Zuidlaren zijn hout, aluminium en kunststof de meest voorkomende materialen.

Hoewel kunststof steeds populairder wordt, zijn er nog steeds veel klanten die liever hout kiezen. Zij vinden het juist fijn dat het kozijn eenvoudig geschilderd kan worden of vinden dat kunststof niet past bij hun authentieke woning.

Ook aluminium maakt een opmars. Aluminium heeft een erg robuuste en moderne uitstraling. Dit heeft, net als PVC, eigenlijk nauwelijks onderhoud nodig en heeft een erg lange levensduur. Met kunststof profiteert u echter van een grotere isolatiewaarde en een lagere aanschafprijs.


kunststof draaikiepraam Zuidlaren

Soorten kozijnen

Wist u dat er een groot aantal verschillende soorten ramen verkrijgbaar zijn? U bent vast bekend met het vaste raam: dit is een raam dat volledig vast zit, en niet geopend kan worden. Vaste ramen zijn geschikt voor grote raampartijen. Voor voldoende ventilatie worden vaste ramen vaak gecombineerd met een raamkozijn dat wel open kan. Een draai-kiepraam heeft als voordeel dat deze op twee manieren geopend kan worden. In Zuidlaren zijn dit de meest voorkomende soorten kozijnen:

 • Vast ramen
 • Draai-kiepramen
 • Valramen

Kunststof deurkozijn

verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hoewel de professionals meestal binnendeuren plaatsen, is het tevens een optie om een houten of kunststof deurkozijn voor de buitendeuren of een schuifdeur te bestellen. Het belangrijkste bij een deurkozijn is dat deze goed aansluit bij de uitstraling van een ruimte. Voor buitendeuren geldt bovendien dat het deurkozijn een goede isolatiewaarde moet bieden. Het voordeel van een houten deurkozijn is dat een reparatie relatief eenvoudig is, kunststoffen deurkozijnen vereisen minder onderhoud; jaarlijks schoonmaken is voldoende, terwijl u de houten variant regelmatig moet schilderen.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Eén van de grootste voordelen van kunststoffen kozijnen is de uitstekende isolatiewaarde. Wanneer u een kozijn aanschaft, dan wordt de isolatiewaarde vaak aangeduid met de U-waarde. Dit geeft aan in welke mate het materiaal warmte per vierkante meter doorlaat. Hoe lager de U-waarde, des te beter de isolatiewaarde. Van hout ligt de U-waarde rond de 0,80 W/m²K. Dat is zeker niet slecht, maar nog altijd iets hoger dan de gemiddelde U-waarde van 0,72 W/m²K waar kunststof over beschikt! Om de isolatiewaarde nog verder te verhogen is het belangrijk om ook rekening te houden met het soort dubbel glas dat geplaatst wordt.Dubbele beglazing of HR-glas?

Vaak steken klanten veel tijd in hun keuze voor het raamkozijn, maar staan minder lang stil bij de beglazing. Toch speelt de kwaliteit van het dubbel glas een grote rol op de totale isolatie van het kozijn. Zo is enkel glas uit den boze: deze heeft een U-waarde van bijna 6W/m²K.

Dubbel glas heeft een beter U-waarde: 3 W/m²K. Als u ook nog eens kiest voor dubbel isolatieglas, dan ligt deze U-waarde zelfs tussen de 1,2 tot maximaal 2!

Een expert uit Zuidlaren informeert u over de diverse soorten dubbel glas. Zo weet u zeker dat u profiteert van de best mogelijke isolatie.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Omdat uw kozijnen het hele jaar door worden blootgesteld aan zonlicht, neerslag, insecten en andere zaken, ontstaat er na verloop van tijd enige vervuiling. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de kozijnen, maar voor het behoud van de goede uitstraling is het aan te raden om dit toch te onderhouden. Het is voldoende om het materiaal eens per jaar af te nemen met een vochtige doek. Er is echter nog meer dat u kunt doen:

 • Reinig de raamkozijnen eens per jaar met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel.
 • Smeer het hang- en sluitwerk, zodat dit soepel blijft. Zo voorkomt u beschadigingen door slijtage.
 • Zet de kozijnen in de was. Dit biedt het raam extra bescherming en zorgt ervoor dat vervuiling minder snel terugkomt.kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Het reinigen van de kunststof ramen is relatief eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een doek een sopje met een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om geen bijtend of schurend reinigingsmiddel te gebruiken: dus geen bleek of schuurmiddel. Dit beschadigt het oppervlak alleen maar, waardoor het kozijn zijn functie verliest. Gebruik om dezelfde reden ook geen schuurspons, deze veroorzaakt krassen op het oppervlak. Heeft u geen geschikt reinigingsmiddel? Dat geeft niet: alleen lauwwarm water is voldoende op het materiaal te reinigen. Eventueel kunt u hier een scheut schoonmaakazijn aan toevoegen.


kunststof kozijnen schilderen in Zuidlaren

Schilderen

Het schilderen van kunststof wordt door veel vakmannen afgeraden. Dit komt doordat het schilderen veel tijd in beslag neemt, en aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

Wilt u heel graag de aanblik van uw woning in Zuidlaren veranderen, en is het noodzakelijk om daarvoor een andere kleur raamkozijn te hebben? Dan kunt u wel de kozijnen schilderen, mits u deze nog langer dan 10 jaar gebruikt. Binnen deze periode is het met oog op de lange termijn goedkoper om alle raamkozijnen te vervangen.Diverse kleuren en designs

Wanneer u kunststof raamkozijnen aanschaft, hoeft u niet bang te zijn dat u beperkt bent in uw kleurkeuze. Bij de meeste leveranciers uit Zuidlaren heeft u de keuze uit alle mogelijke RAL kleuren. Zo past u het raamkozijn eenvoudig aan, aan de stijl van uw woning.


Een andere mogelijkheid, is het kiezen voor een speciaal design. PVC is bijvoorbeeld verkrijgbaar met een houtlook. Hierbij worden de originele houtnerven zodanig nagebootst, dat het verschil nauwelijks nog te onderscheiden is. Zo profiteert u van de warme uitstraling van hout terwijl u op hetzelfde moment geniet van de voordelen van kunststof.

Reparatie

Om de levensduur van een kunststof product te verlengen is het noodzakelijk dit regelmatig te onderhouden en controleren op eventuele beschadigingen die reparatie vereisen. Er bestaan verscheidene beschadigingen die kunnen ontstaan bij kunststof. Zo is verkleuring een veelvoorkomend probleem. Wanneer er een stuk van minder dan 5 centimeter verkleurd is, dan is een korte reparatie optioneel. Is het hele raamkozijn verkleurd? Dan is een grotere reparatie vereist: het saneren van het oppervlak. Dit betekent dat de oude folie wordt verwijderd en een nieuwe folie wordt aangebracht.

Merken

Zoals u vast hebt gemerkt, bestaan er veel schuifdeur, dakkapel en kozijnen merken. Ieder merk heeft eigen kenmerken en de prijzen en garantievoorwaarden variëren eveneens. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke merken die onze experts aanbieden: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco.

Heeft u interesse in een bepaald merk en wilt u meer weten over de prijzen of advies van onze vakman? Vraag het onze expert en u hoort spoedig van ons!


Kunststof kozijnen merken ZuidlarenVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

Wij zijn al jarenlang overtuigd van de kwaliteit van kunststof. Ons landelijk dekkend netwerk biedt daarom niet alleen kwalitatieve raamprofielen op maat, maar wij zijn u ook graag van dienst bij de aanschaf en plaatsing van een schuifpui, dakkapel, deuren en zelfs gevelbekleding! Met al deze kunststof producten verbetert u de isolatie en de uitstraling van uw woning in Zuidlaren enorm. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vul dan ons offerteformulier in en geef uw wensen aan betreffende uw gewenste:

 • Schuipui
 • Dakkapel
 • Deuren
 • Gevelbekleding

Dakkapellen

Een dakkapel is een echte waardevermeerdering van uw woning. Niet alleen creëert u extra licht in huis, maar u realiseert ook extra loopruimte. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel van één meter om een kleine kamer een beetje uit te breiden.

U kunt er echter ook voor kiezen om een dakkapel van drie meter breed over twee kamers te verdelen.

Wilt u de dakkapel zo goedkoop mogelijk laten plaatsen? Kijk dan of een prefab constructie een mogelijkheid is. Dit wordt zoveel mogelijk in de fabriek geproduceerd, waardoor de productiekosten een stuk lager liggen dan bij traditioneel gebouwde dakkapellen.


Plaatsing dakkapel

De plaatsing van dakkapellen kan op twee manieren: prefab en ter plekke. Wanneer u kiest voor een prefab plaatsing, dan betekent dit dat de volledige dakkapel al in de fabriek wordt gemonteerd. Op de dag van het plaatsen zal een gat in het dak worden gezaagd, en de opbouw hierin gezet.

Is prefab montage geen optie? Dan zullen vakmannen uit ons netwerk de dakopbouw, de boei- en rabatdelen ter plekke monteren. Dit heeft een langere installatieperiode tot gevolg, maar is over het algemeen goedkoper door de kortere fabriekstijd.

Prijzen dakkapellen

Dakkapellen maken van uw huis een paradijs! Donkere kamers veranderen plotseling in lichte werkruimten waar u de hele dag wel kunt doorbrengen. De prijzen van de verschillende opties lopen natuurlijk erg uiteen, verschillend per merk, formaat en materiaal. Kiest u voor een prefab constructie? Deze dakkapellen kosten gemiddeld €3.300,- tot €4.800,- afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Polyester is hierbij de duurste optie. U kunt ook kiezen voor maatwerk. Hierbij wordt de dakkapel traditioneel opgebouwd. Voor een kunststof constructie betaalt u gemiddeld €4.800,- en voor hout ligt de prijs rond de €4.000,-.Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Keurmerken

Wilt u kunststof kozijnen aanschaffen, dan heeft u de keuze uit een enorm groot aanbod. Maar hoe herkent u nu de beste kwaliteit? Om de keuze iets gemakkelijker te maken zijn keurmerken in het leven geroepen. Een keurmerk geeft u inzicht in de prestaties of kwaliteiten van een product of bedrijf. Belangrijke keurmerken om op te letten zijn het VKG keurmerk, het KOMO keurmerk en het SKG keurmerk.

Het VKG-keurmerk is een branchevereniging. Een bedrijf aangesloten bij het VKG keurmerk levert goede kwaliteit af. Het KOMO keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan alle wettelijke eisen en het SKG keurmerk geeft een indruk van de veiligheid van het product.

Vergunning nodig in Zuidlaren?

In de meeste gemeentes bent u verbonden aan diverse regels wanneer u het uiterlijk van uw woning in Zuidlaren wilt aanpassen. Het is dus belangrijk om te controleren of u ook een vergunning of ontheffing moet aanvragen als u nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen.

Woont u in een monument? Ga er dan van uit dat u in principe altijd een vergunning nodig heeft. In reguliere woningen is het onder sommige omstandigheden ook toegestaan om vergunningsvrij een kozijn of schuifpui te plaatsen: wanneer deze zich aan de achterzijde van de woning bevinden, bijvoorbeeld. Online doet u eenvoudig een vergunningscheck, of vraag een specialist uit Zuidlaren om meer informatie.

kunststof kozijn prijzen

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Onze service is geheel gratis en volledig vrijblijvend: waarom zou u het dus niet proberen? Geef uw gegevens en wensen door via het offerteformulier. U ontvangt dan zo snel mogelijk tot maximaal 5 offertes in uw mailbox. Het is aan u om deze te vergelijken: let op de totaalprijs, eventuele bijkomende kosten en voorwaarden zodat u zeker weet dat u het beste aanbod krijgt. Op deze manier kunt u tot wel 40% op de kosten besparen!


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Landelijke dekking

  Als u gebruikmaakt van onze dienstverlening dan komt u in contact met een ervaren team van specialisten. Wij zijn meer dan 20 jaar geleden als kleine onderneming begonnen met het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. De kunststof gevelbekleding en dakkapellen en dergelijke waren toen nog niet geschikt voor de particuliere markt. De markt is echter veranderd en daar hebben we op ingespeeld. Sinds een aantal jaren beheren wij een landelijk opererend netwerk van erkende specialisten op het gebied van onder andere kunststof kozijnen.


  Bij u in de regio

  Door de groei die wij hebben doorgemaakt, werken we inmiddels samen met meer dan 200 aanbieders van onder meer dakkapellen en gevelbekleding door het hele land. Stuk voor stuk zijn het bedrijven met een servicegerichte instelling en focus op kwaliteit. Ook in Zuidlaren hebben we afspraken staan met meerdere bedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van de plaatsen in uw provincie waarin onze service de meeste aftrek vindt. Vraag via het offerteformulier meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs en aanbod om er een te kiezen die het beste bij uw wensen past.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertFamilie van der Steeg – Epe
  Toen wij ons huis kochten waren de houten kozijnen erg verouderd. Daarom wilden we ze graag vervangen door kunststof! Na de offerteaanvraag kregen we al snel 4 offertes, zodat snel duidelijk was wie de goedkoopste vakman was.

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  M. Lodewijk – Zuidlaren
  Onlangs een aanvraag gedaan voor het vervangen van een dakkapel. Binnen een paar uurtjes hebben we interessante aanbiedingen voor verschillende dakkapellen uit Zuidlaren ontvangen. Dit is een handige tijd- en kostenbesparende service!

  Gratis offertes