Kunststof Kozijnen Peize. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Peize

Kunststof kozijnen Peize

Kunststof kozijnen zijn zeer geschikt voor uw woning in Peize. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in vele soorten kleuren en designs. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen van kunststof, maar ook over de prijzen, het vervangen en de mogelijkheden. Denkt u erover na om uw oude houten kozijn te vervangen? Of wilt u graag meer informatie over de kosten? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. De bedrijven uit de regio Peize staan voor u klaar voor uw kozijnen, dakkapellen, deuren en gevelbekleding. Vergelijk de offertes en kies de specialist die bij uw past.

Voordelen van kunststof

Kunststof is de laatste jaren een populair materiaalsoort geworden. Doordat het weinig onderhoud vergt en erg duurzaam is, heeft u jaren plezier van uw kozijnen of dakkapel. U hoeft ze niet te verven of te schuren zoals hout. Andere voordelen zijn de uitstekende isolatie, de geluidswering en de mogelijkheden voor kleuren en designs. Zo is er bijvoorbeeld een houtlook mogelijk of een moderne zwarte kleur. Kunststof is een licht materiaal, wat het erg geschikt maakt voor dakkapellen. Ook profiteren van deze voordelen? Vraag met één muisklik meerdere offertes aan! De voordelen van kunststof op een rij:

 • duurzaam en lange levensduur van 50 jaar;
 • goede geluidsisolatie, weinig warmteverlies en onderhoud;
 • uiteenlopende stijlen, kleuren en designs;
 • geschikt materiaal voor kozijnen, schuifdeuren, dakkapellen en gevelbekleding.

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Kies de specialist met de beste deal
 • Bespaar direct op uw kosten
 • Ontvang meerdere offertes en vergelijk

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Prijzen kunststof kozijnen

De prijzen voor kozijnen van kunststof worden door een aantal factoren beïnvloedt. De grootste factor is hierbij het soort raam. Een vast raamkozijn is de goedkoopste optie, voor een luxer raam met een draaikiepsysteem of tuimelsysteem bent u meer kwijt. Daarnaast is ook de grootte van het raamkozijn van invloed op de prijs. Net als de kleur, design, het gekozen raambeslag en uiteraard het type beglazing dat u kiest. Voor een vast raam van 100 bij 120 cm met een wit houtlook design en raambeslag bent u gemiddeld €300,- kwijt. Dit is inclusief het plaatsen, monteren en de eventuele materialen die er nodig zijn. In de tabel vindt u meer gemiddelde prijzen. Wilt u graag een exacte prijsopgave? Vraag dan meerdere offertes aan om rustig te vergelijken.

Montagekosten

Het monteren en het installeren van de kozijnen is niet eenvoudig, daarom is het verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen. Door het uit te besteden aan een vakman uit Peize krijgt u een hoge kwaliteit en perfecte afwerking. De kosten voor de montage zijn afhankelijk van de gewenste afwerking, de grootte van het raam en het soort raam. Daarnaast moet u rekening houden met arbeidskosten en voorrijkosten. Wanneer u het vervangen en monteren van de kozijnen uitbesteedt aan een vakman, hoeft u zelf geen speciale gereedschappen aan te schaffen.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen in Peize?

Betaal nooit teveel door meerdere gratis offertes te vergelijken van bedrijven!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters Peize

Extra opties

Wij raden klanten uit Peize aan om hun woning regelmatig te ventileren. Ventileren kan door een raam open te zetten, maar dit is niet altijd handig. Bijvoorbeeld als het regent of hard waait. Vaste ramen kunnen niet eens geopend worden. Door een ventilatierooster te plaatsen in het raam is het altijd mogelijk om uw woning te ventileren. Dit is ook erg verstandig voor uw gezondheid. Andere extra opties dan een ventilatierooster zijn beveiliging tegen inbraak en het plaatsen van een vliegenhor. Dan heeft u geen last van vervelende insecten in uw woning in Peize.


kunststof kozijnen op maat in Peize

Kozijnen op maat

Er bestaan allerlei verschillende soorten maten en prefab kozijnen, maar het is niet altijd mogelijk om deze te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer u ramen afwijkende maten hebben of wanneer u graag alles zelf wilt bepalen. Dan zijn op maat gemaakte kozijnen erg geschikt voor u. Met kozijnen op maat weet u zeker dat uw raamkozijn perfect past en goed aansluit. Het is mogelijk om kozijnen van aluminium, hout of kunststof op maat te bestellen. Kies de stijl die het beste bij u past. Laat u adviseren door een specialist uit Peize en vraag gemakkelijk offertes aan.


Levensduur kunststof kozijnen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Peize de vraag wanneer zij het beste hun kozijnen of dakkapel kunnen vervangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het materiaal, en wordt tevens bepaald door het onderhoud dat u uitvoert. Voordeel is dat de levensduur erg lang is. Bij normaal gebruik en onderhoud is de levensduur gemiddeld 50 jaar.

Bij verouderde of beschadigde kozijnen is vervanging noodzakelijk. Soms komt het ook voor dat oude kunststof kozijnen verkleuren. Helaas is dit is niet meer te repareren.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Wij adviseren klanten uit Peize om het plaatsen van kunststof kozijnen uit te besteden aan een vakman. De vakman voorziet u van advies en plaatst de ramen. Hierbij zorgt de vakman uit Peize ook voor het juist instellen en afwerken. Bij de montage van de kozijnen is het belangrijk om te weten of er een stelkozijn aanwezig is of niet. Een stelkozijn beïnvloedt de manier van monteren. De afwerking en het instellen is erg belangrijk voor de isolatie. De vakman verwijdert eerst de raamkozijnen. Daarna plaatst hij de nieuwe. Na het monteren stelt de vakman de kozijnen op de juiste manier af en verzorgt hij de afwerking. Er mogen geen kieren of naden meer aanwezig zijn, want dit heeft invloed op de isolatie en kan voor lekkages zorgen.


Video: kozijnen vervangen
Meer informatie over goedkope kunststof kozijnen of dakkapellen?

Bespaar op de kosten. Vraag gratis offertes aan en kies de beste specialist uit Peize!

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen

Kunststof, aluminium of hout?

Bent u nog niet overtuigd van de voordelen van kunststof en twijfelt u over het materiaal? Houten kozijnen geven een klassieke en natuurlijke uitstraling, maar houdt rekening met regelmatig onderhoud. Pleegt u niet regelmatig onderhoud aan uw houten kozijnen, dan is de kans op houtrot of andere problemen groot. Met aluminium hoeft u maar weinig onderhoud uit te voeren en is het mogelijk om grote ramen te plaatsen. Nadeel is dat het duur is, maar de levensduur is wel lang. Bij dit materiaal kunt u ook kiezen voor een houtlook, waardoor de kozijnen niet meer van echt hout te onderscheiden zijn.


kunststof draaikiepraam in Peize

Soorten kozijnen

Laat uw nieuwe ramen plaatsen? U heeft de keuze uit vele soorten ramen voor uw woning in Peize. Denk hierbij aan een standaard vast raam, maar ook aan een stolpraam of draaikiepraam. Een valraam en opendraaiend raam behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een stolpraam zorgt voor veel lichtinval omdat er geen middenstijl aanwezig is. Een opendraaiend raam wordt ook veel gebruikt, maar een draaikiepraam is veelzijdiger. Deze kunt u namelijk niet alleen opendraaien, maar ook open kiepen voor ventilatie. Welk raam geschikt is voor u? Dat is afhankelijk van de mogelijkheden van uw woning in Peize en uw persoonlijke wensen.


Kunststof deurkozijn

Door het lage onderhoud, en het eenvoudige schoonmaken en plaatsen van het kunststof, maakt men niet alleen raamprofielen, ook menig deurkozijn heeft tegenwoordig kunstof als basis. Door ook het deurkozijn van uw buitendeuren van dit product te laten maken, profiteert u de komende 40 jaar van een hogere isolatiewaarde, een kleinere kans op gelegenheidsinbraak en weinig onderhoudskosten. Het plaatsen van een dergelijk deurkozijn neemt wel enige tijd in beslag. Zo is het noodzakelijk om eerst alles vakkundig op te meten, wordt het deurkozijn prefab gemaakt, en plaatst men deze daarna in een dag bij u thuis. U profiteert spoedig van een verhoogd wooncomfort.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Het vervangen van raam of profiel in Peize is aan eisen gebonden door het Bouwbesluit uit 2012. Hierin worden onder andere eisen gesteld aan de isolatiewaarde van het kozijn en het glas. Enkel glas voldoet niet meer aan de huidige eisen. Wij raden daarom aan om geen enkel glas mee te plaatsen. Kies minstens voor dubbele beglazing, maar liever nog voor hoogrendementsglas. De isolatiewaarde wordt aangegeven met een warmtedoorgangscoëfficiënt, de U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel warmteverlies er is. De waarde moet zo laag mogelijk zijn. Kunststof kozijnen hebben meestal een U-waarde tussen de 1,4 en 1,8. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde is.Dubbele beglazing of HR-glas?

We hebben al verteld dat specialisten uit Peize aanraden om te kiezen voor dubbel glas. Voor een optimale isolatie is hoogrendementsglas echter de beste keuze. HR+, HR++ of HR+++ bestaat uit meerdere glasplaten met een spouw ertussen. Deze spouw is gevuld met lucht of met edelgas en zorgt voor een uitstekende isolatie. Tijdens het productieproces heeft de beglazing een coating gekregen van metaal, met een sterk warmtewerende werking. Dubbel glas heeft ook een spouw, maar mist de warmtewerende coating. Dubbel glas is hierdoor minder isolerend. Kiest u voor HR-glas in plaats van dubbel glas, dan heeft u minder last van warmteverlies en kunt u uw huis efficiënt verwarmen.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

De levensduur van kunststof kozijnen is ongeveer 50 jaar. Om te zorgen dat uw kozijnen in uitstekende kwaliteit blijven, is regelmatig onderhoud verstandig. Maak ze in ieder geval één keer per jaar schoon met een zachte doek of spons en een sopje. Hiermee verwijdert u vuil en aanslag. Daarnaast kunt u de kozijnen voorzien van een waxlaag om de hechting van vuil te voorkomen en daarmee de kleur te behouden.

Let wel op met het waxen van de raamkozijnen, niet elke soort kunststof is hiervoor geschikt. Komt u een beschadiging tegen tijdens het onderhoud? Laat dit dan repareren door een specialist!kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Door uw kunststof kozijnen af en toe schoon te maken behoudt u de mooie kleur van uw raamkozijn. Daarnaast verlengt u de levensduur van het raamkozijn. Gebruik hiervoor een zachte spons of doek en een sopje. Soms is het niet eenvoudig om het vuil en eventuele groene aanslag te verwijderen. Ga echter geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuurspons of schuurmiddel gebruiken. Deze middelen veroorzaken krassen op uw kozijn die niet meer te herstellen zijn. Daarnaast is het ook niet verstandig om bleek of chloor te gebruiken, deze schoonmaakmiddelen beschadigen het kozijn.


kunststof kozijnen schilderen in Peize

Schilderen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Peize de vraag of het mogelijk is om kunststof in een andere kleur te schilderen. Hoewel dit zeker een optie is, raden wij schilderen enkel aan wanneer u zeker nog meer dan 10 jaar gebruik maakt van deze kozijnen.

Het schilderen van een raamkozijn vraagt namelijk zoveel voorbereidingstijd met schuren, ontvetten en afplakken dat er aanzienlijke kosten aan zitten verbonden. Door deze voorbereidingswerkzaamheden zelf uit te voeren, wordt het laten schilderen van de kozijnen stukken aantrekkelijker.Diverse kleuren en designs

Een groot voordeel van kunststof is dat het een heel veelzijdig materiaal is. Zwart, antraciet, wit of een andere moderne kleur zijn mogelijk. Wilt u liever iets speciaals? Laat dan uw oude houten raamkozijn vervangen door kunststof met houtlook. Een kozijn met een houtlook nerf is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt


hout. Zo profiteert u van de voordelen van kunststof, maar heeft u het natuurlijke uiterlijk van houten kozijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om roeden van kunststof te plaatsen. Met PVC kozijnen zijn uiteenlopende stijlen mogelijk en kiest u de uitstraling die bij u past!

Reparatie

Kozijnen kunnen op diverse manieren beschadigd raken. Zo kunnen er scheurtjes ontstaan in het kunststof, en komt ook verkleuring van het oppervlak regelmatig voor. Is een raamkozijn bij uw woning of bedrijfspand beschadigd? Dan adviseren wij om voor de reparatie een vakman in te schakelen. Dit komt doordat de reparatie relatief lastig is, en zal bij een verkeerde reparatie de schade alleen groter worden, of binnen korte tijd terugkeren. De prijzen voor een reparatie beginnen rond de €120,- per uur.

Merken

Zoals u wellicht heeft gelezen bestaan er verscheidene schuifdeur, gevelbekleding, dakkapel en kozijnen merken. Ieder merk heeft eigen kenmerken en de prijzen en garantievoorwaarden variëren. Bovendien focussen bepaalde kozijnaanbieders zich op het leveren van houten en aluminium modellen, terwijl anderen zich specialiseren in een kunststof aanbod. Een overzicht van de diverse merken die de gelieerde experts u leveren zijn: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco.


Kunststof kozijnen merken PeizeVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

Het is niet alleen mogelijk om nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen in uw woning in Peize. Ook dakkapellen, schuifdeuren of andere deuren en gevelbekleding behoren tot de mogelijkheden. De bedrijven uit ons netwerk zijn gespecialiseerd in kozijnen, deuren en dakkapellen van zowel PVC, hout als aluminium. Laat bijvoorbeeld uw deurkozijn van kunststof plaatsen. Zorg voor meer licht met een dakkapel of plaats rabatdelen voor uw gevelbekleding. Laat de montage over aan een vakman. Hierdoor hebt u meer plezier van de kapel, gevelbekleding of schuifdeur van kunststof, aluminium of hout. Ook voor het schilderen, schoonmaken of de reparatie van:

 • Deuren (o.a. een schuifpui of schuifdeur)
 • Gevelkleding
 • Dakkapellen

Dakkapellen

Met een dakkapel maakt u een kamer onder een schuin dak een stuk groter. Dit maakt uw zolderkamer, badkamer of extra kamer leefbaarder.

Daarnaast creëert het veel daglicht in de kamer en stijgt de waarde van uw woning. Het plaatsen van een dakkapel is een investering die u weer terugverdiend door de waardestijging van uw woning. Daarnaast geeft het meer comfort. Kunststof is een heel licht en daarom is dit materiaal erg geschikt.

Bestel een kant-en-klare dakkapel, een prefab genoemd, of laat een kapel op maat maken voor uw woning in Peize. Vraag hiervoor meerdere offertes aan en bespaar.


Plaatsing dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel vereist een grote nauwkeurigheid, en zal minimaal één werkdag in beslag nemen.

Wanneer u ervoor kiest om een dakopbouw prefab te laten maken, dan wordt op de dag van de plaatsing een gat in het dak gemaakt, en laten wij met een hijskraan in één keer de hele dakkapel zakken.

De andere optie is om de dakopbouw ter plekke in elkaar te zetten. Dit is over het algemeen goedkoper dan de prefab variant. Wij helpen u graag.

Prijzen dakkapellen

De verkoop van dakkapellen is in Peize de laatste jaren sterk gestegen. Meer mensen realiseren zich dat een houten of kunststof dakkapellen een toegevoegde waarde kan vormen op het gebied van ruimte en licht, maar ook om de verkoopwaarde van een pand te verhogen. De prijs van een houten prefab dakkapel is gemiddeld €3.300,-. Kunststof ligt hier iets boven, maar biedt u, zoals eerder benoemd, een stuk meer voordelen dan hout. Een op maat gemaakte dakkapel van kunststof heeft een gemiddelde prijs van €4.800,-. De prijzen zijn afhankelijk van het materiaal en de grootte. Daarnaast is ook de gewenste afwerking, de arbeidskosten en de montage van invloed op de prijs.Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Keurmerken

Voor zowel dakkapel als raamkozijn geldt dat er verschillende keurmerken verbonden kunnen worden aan het product. Als u op zoek bent naar een dakkapel, schuifdeur, gevelbekleding of deurkozijn in Peize doet u er goed aan hierover informatie in te winnen bij de aanbieder. Het belangrijkste keurmerk voor kunststof producten is het VKG-keurmerk. Dit label staat garant voor een hoge kwaliteit en een innovatief productieproces. Voor een gevelbekleding , schuifdeur of dakkapel van hout is met name een houtkeurmerk van belang. De twee meest gebruikte keurmerken zijn het FSC label en PEFC. Beide richten zich op een verantwoord bosbeheer en duurzaamheid.

Vergunning nodig in Peize?

Laat u uw kozijnen van uw woning vervangen? Controleer dan of u hiervoor een vergunning nodig heeft. Vaak denkt men dat er een vergunning nodig is, als houten kozijnen vervangen worden door kunststof exemplaren. Maar dit is niet altijd het geval. Kiest u voor hetzelfde design en indeling, dan is het vervangen van kozijnen vergunningsvrij. Zorgen de nieuwe kozijnen voor een verandering van het uiterlijk van uw woning? Dan heeft u wel een vergunning nodig. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie en doe de vergunningscheck. Voor nieuwe kozijnen aan de achterzijde van uw woning in Peize heeft u nooit een vergunning nodig.

kunststof kozijn prijzen in Peize

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Vul vandaag nog het offerteformulier in voor uw nieuwe kozijnen, deuren of dakkapellen. U ontvangt spoedig een aantal offertes van bedrijven uit de regio Peize. Vergelijk de scherpe prijzen uit de offertes op uw gemak thuis. Door meerdere offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet teveel betaalt. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de mogelijkheden. Kies ook de beste deal door offertes aan te vragen.


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Landelijke dekking

  Wanneer u gebruik maakt van onze dienstverlening in Peize dan bent u verbonden met een ervaren team van specialisten. Wij begonnen meer dan 20 jaar geleden als een kleine onderneming in het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. Sinds een aantal jaren beheren wij een landelijk opererend netwerk van erkende kozijnspecialisten. Daarnaast is ons productaanbod uitgebreid met onder meer dakkapellen, schuifdeur en gevelbekleding in zowel houten als kunststof modellen.


  Bij u in de regio

  Door de groei die wij hebben doorgemaakt werken wij inmiddels samen met meer dan 200 aanbieders door het gehele land. Stuk voor stuk voor stuk vakbedrijven met een servicegerichte instelling en focus op kwaliteit. Ook in Peize staan er afspraken met meerdere vak-bedrijven voor het leveren van kozijnen, dakkapellen tot schuifdeur tegen aantrekkelijke prijzen. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar wij operatief zijn.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertFam. Lacroix – Zuidlaren
  Nadat we contact hebben gehad kregen we offertes via de mail van een aantal bedrijven. We hadden direct een goed gevoel bij één van de bedrijven en deze heeft ons uitstekend geholpen.

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  Fam. de Jong – Peize
  Wij hebben via Kunststof Kozijnen Expert een raamkozijn en een dakkapel besteld en laten plaatsen. Binnen een dag hadden we meerdere offertes binnen. Goede service en scherpe prijzen. Wij zijn erg tevreden. Aanrader!

  Gratis offertes