Kunststof kozijnen Duitsland

Kunststof kozijnen uit Duitsland

Zoekt u kunststof kozijnen uit Duitsland? Bij Kunststof Kozijnen Expert bent u aan het juiste adres! Wij leveren allerhande soorten kunststof kozijntypes uit ons buurland. Duitsland kent een lange traditie met kunststof kozijnen. Het land laat u hierdoor meegenieten van hoge kwaliteit producten voor betaalbare prijzen. De modellen uit dit land zijn goedkoop én veelzijdig. Wilt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken of kwaliteit en prijzen? Vul dan het contactformulier in voor gratis offertes!

Oorsprong van kunststof kozijnen

Wist u dat kunststofkozijnen van origine een uitvinding zijn uit West-Duitsland? Het land ontwikkelde deze kozijnenconstructies rond 1950. Er was in die tijd een groeiend aantal mensen dat een eigen huis ging bezitten. Hierdoor steeg de algehele behoefte naar luxe. Men ging hierdoor onder meer op zoek naar een gebruiksvriendelijker en goedkoop alternatief voor de klassieke houten kozijntypes. West-Duitsland was pionier op dit gebied met bedrijven als Schuco, Gayko en Rehau.

Zijn Duitse kozijnen goedkoper?

Duitse kozijnconstructies zijn gemiddeld genomen goedkoper dan hun Nederlandse tegenhangers. Dit scheelt doorgaans 10 tot 20 procent. Kanttekening hier is wel dat de mogelijke voorrijkosten vanuit Duitsland de totaalprijzen verhogen. Daarnaast hanteren Nederlandse bouwbedrijven door de recente economische malaise lagere prijzen dan gewoonlijk, waardoor het procentuele verschil kleiner kan uitvallen. Toch blijven partijen uit dit land relatief goedkoop.

Is de kwaliteit beter?

Bedrijven uit Duitsland zijn goedkoop en hanteren relatief lage prijzen, maar zegt dit ook iets over de kwaliteit? De kwaliteit van kunststoffen kozijnencreaties uit dit gebied is ongeveer gelijk aan de modellen uit Nederland. Duitse vervaardigers zijn vaak wel langer bezig met hun onderneming, waardoor ze meer ervaring hebben opgedaan. Maar omdat Nederlandse vervaardigers inmiddels ook al weer tientallen jaren bezig zijn met hun werk dit product, is dat verschil minimaal.

Vergelijk aanbieders uit Nederland en Duitsland

Zoekt u naar een goedkoop type kozijnen? Houdt u van lage prijzen, maar hoge kwaliteit? Kies dan voor kunststofkozijnen uit Duitsland! Via ons contactformulier vraagt u offertes aan van aanbieders uit Nederland en Duitsland. Zo kunt u de bedrijven onderling vergelijken en kiezen voor een goedkoop voorstel. Kies voor kwaliteit met lage prijzen, kies voor Kunststof Kozijnen Expert!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul gerust het contactformulier in en ontvang vrijblijvend en kosteloos diverse offertes toegestuurd. Aan u om deze te vergelijken op prijs en kwaliteit!

Gratis offertes