Kunststof kozijnen schilderen

Kunststof kozijnen schilderen

Het is mogelijk om een kunststof kozijn te verven, net als bij een houten exemplaar. Gewoonlijk is verven niet nodig bij een kozijn van kunststof. Als u echter een andere kleur wilt of u vindt dat het kozijn niet meer mooi is, heeft u verschillende opties om hier zelf iets aan te doen. Wij leggen u stap voor stap uit wat noodzakelijk is bij het schilderen van een dergelijk kozijn.

Werkwijze

Allereerst moet u nakijken of de verf die u gebruikt wel op kunststof kan worden toegepast. Wanneer u verf gebruikt dat niet op kunststof kan worden aangebracht, vervalt het kunststof wellicht. Uw kozijn moet soms daarna compleet vervangen worden. Na het vinden van de juiste soort verf, dient u eerst het kozijn goed schoon te maken. Schuur het en maak het vetvrij. Bij de volgende stap brengt u een hechtprimer aan speciaal voor kunststof. Hierna schuurt u het lichtjes met een fijnere soort schuurpapier. Schilder uw kozijn vervolgens met verf dat geschikt is voor buiten. Hier kunt u gewone buitenverf voor gebruiken. Schilder niet meer dan tweemaal, een dubbele laag is echt meer dan genoeg.

Samenvatting

  • Schoonmaken en ontvetten
  • Hechtprimer aanbrengen
  • Kozijn zachtjes opschuren met een fijne soort schuurpapier
  • Maximaal twee keer overschilderen met buitenverf

Extra aandachtspunten

De verf blijft nog enkele weken nadat u heeft geschilderd erg gevoelig. De kans op beschadigingen is hierdoor erg hoog. Maak daarna een aantal weken de kozijnen niet schoon, op deze manier voorkomt u schade aan uw nieuw geverfde kozijnen. Wilt u een donkere kleur op uw kozijnen aanbrengen? Meng deze kleur dan met de hechtprimeur. Dit zorgt voor een perfect eindresultaat. Hou daarnaast in gedachten dat u na het verven waarschijnlijk geen garantie meer op de kozijnen heeft. Het aanwezige hang- en sluitwerk is niet eenvoudig weg te halen doordat kunststof kozijnen een diefstalbeveiliging bevatten die geïntegreerd is. Hiervan ondervindt u misschien problemen bij het schilderen.In de loop de jaren is Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. De specialisten uit ons netwerk adviseren u dan ook graag kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.


Gratis offertes