Kunststof gevelbekleding

Gevelbekleding

Gevelbekleding zorgt voor verfraaiing en bescherming van uw gevel. Vaak worden er natuurproducten gebruikt voor gevelbekleding zoals hout. Een nadeel van hout is dat het veel onderhoudt vergt en regelmatig opnieuw geschilderd moet worden. Logischerwijs wordt er daarom steeds meer gekozen voor kunststof. Het materiaal is onderhoudsarm en duurzaam. Naast hout en kunststof is gevelbekleding in veel verschillende materialen te verkrijgen en in allemaal kleuren en vormen. Met gevelbekleding kleedt u uw gevel mooi aan en geeft u uw woning of gebouw een moderne of klassieke uitstraling. Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen, diverse materialen en prijzen.

Diverse uitvoeringen

Voorheen was hout vaak het standaard product dat werd gebruikt voor gevelbekleding. Tegenwoordig zijn er naast hout veel meer materialen die worden gebruikt voor het bekleden van uw gevel.

 • Hout
 • Kunststof
 • Steenslag
 • Composiet
 • Polyester
 • Planten

De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn veel diverse kleuren en vormen. De stijl van uw gevel kunt u helemaal veranderen door gevelbekleding. Heeft u vragen over een bepaalde materiaalsoort? Neem dan contact op met onze kozijnen leveranciers. U doet dit door het contactformulier op deze pagina in te vullen.

Voor- en nadelen

Er zitten veel voordelen aan gevelbekleding en zeer weinig nadelen. Wij hebben een aantal voordelen van het product voor u op een rijtje gezet:

 • Groot aanbod in kleuren, vormen en maten
 • Isolerende werking
 • Eenvoudig te monteren
 • Geeft een moderne of klassieke uitstraling
 • Recyclebaar
 • Onderhoudsarm en gemakkelijk te bewerken

Er zitten niet alleen maar voordelen aan een houten gevel. De houten variant neemt ook een aantal nadelen met zich mee. Het hout vergt om extra onderhoud en het kan na verloop van tijd gaan rotten. Het gemakkelijke van hout is dat u de rotte planken gemakkelijk kunt vervangen door een nieuwe plank. Indien u kiest voor kunststof dan liggen de prijzen voor aanschaf iets hoger. Doordat er amper onderhoud benodigd is verdient u deze investering na verloop van tijd vanzelf terug. Het kunststof is overigens in bijna iedere gewenste kleur en structuur verkrijgbaar.

Prijzen en offerte aanvraag

Met gevelbekleding verandert u de uitstraling van uw woning of gebouw. De mogelijkheden zijn eindeloos omdat er veel aanbod aan materialen, kleuren en vormen zijn. De prijzen lopen erg uiteen omdat gevel bekleding in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. De meest voorkomende bekleding is hout, de houten variant kost rond de €60,- per m² om aan te schaffen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid die u wilt bestellen of wilt laten plaatsen maar ook welk materiaal u kiest. Hebt u al een keuze gemaakt of bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor een houten of kunststof bekleding? Stuurt u dan een offerte aanvraag naar de Kunststof Kozijnen expert. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en u ontvangt bij ons altijd de scherpste prijzen voor de werkzaamheden die u wilt laten verrichten. Bovendien bent u verzekerd van kwaliteit, er nemen alleen bedrijven deel die door onze selectieprocedure komen.

In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. Wij adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes