Stalen Kozijnen

Stalen kozijnen

Tot en met de jaren zestig werden stalen kozijnen veel geplaatst bij Nederlandse woningen. Een stalen raamkozijn ging namelijk veel langer mee dan de houten variant, en kon grotere ramen dragen. Sinds de komst van kunststof kozijnen, zijn de metalen als basismateriaal voor een kozijn enigszins buiten gebruik geraakt. Toch is het nog steeds mogelijk om stalen kozijnen en deuren te laten plaatsen. Op deze pagina vindt u meer informatie over het voordeel van deze metalen raamkozijnen, de prijzen die hiervoor gelden en de diverse mogelijkheden. Bent u geïnteresseerd geraakt in het aanschaffen van een kozijn van staal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen en sturen u desgewenst enkele offertes toe. Wij zijn u graag van dienst!

Voordelen stalen kozijnen

Hoewel stalen kozijnen en deuren niet zo vaak meer worden geplaatst, kennen ze nog steeds vele voordelen. Een metalen raamkozijn heeft onder andere de volgende positieve kanten:

  • Onderhoudsarm
  • Unieke uitstraling
  • Uitstekende isolatie
  • Sterk materiaal
  • Lange levensduur

Het enige minpuntje aan een stalen kozijn is dat deze zeer hoge prijzen heeft. Zeker wanneer we deze vergelijken met de kosten voor een kunststof raamkozijn of zelfs de aluminium variant. De kosten voor een kozijn van staal wegen soms echter prima op tegen de voordelen zoals de lange levensduur waarvan u profiteert.

Weinig onderhoud

Een groot voordeel van metalen kozijnen en deuren is dat deze zeer weinig onderhoud vereisen. U dient het materiaal eens per jaar af te nemen met een vochtige doek en standaard schoonmaakmiddel. Voorkom hierbij het gebruik van schuurmiddelen, chloor en andere zuurvormen, deze beschadigen het kozijn, waardoor de levensduur van het product sterk vermindert. Wilt u zeker weten dat u het onderhoud op de juiste wijze uitvoert, of wilt u het raamkozijn in topkwaliteit houden, neem dan eens contact op met een lokale leverancier of monteur. Deze kan u van meer informatie voorzien.

Zeer sterk materiaal

Een tweede positief punt van staal als basismateriaal voor raamkozijnen en deuren is dat het materiaal krachtig en duurzaam is. Metalen kozijnen kunnen zeer grote ramen dragen, zelfs als u kiest voor een smal en elegant profiel. Zeker voor bedrijven is een stalen kozijn daarom aan te raden. Naast een grote draagkracht werken metalen eveneens brandvertragend en inbraakwerend. Bij brand zal een stalen raamkozijn zorgen voor zeker een uur brandwerendheid. Deze grote kracht en duurzaamheid leiden er bovendien toe dat u minimaal vijftig jaar van het kozijn kan genieten zonder deze te hoeven vervangen of repareren. Dit is langer dan de meeste kunststof kozijnen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan en bespaar tot 40% op uw investering.


Stalen kozijnen prijzen

Prijzen

De prijzen voor de stalen omlijsting van ramen en deuren is afhankelijk van diverse elementen. Het belangrijkst hierbij is natuurlijk de afmeting van het oppervlak. Daarnaast worden de prijzen bepaald door de mate van isolering waar het kozijn aan moet voldoen. Voor een stalen raamkozijn bent u in verhouding relatief hoge kosten kwijt. Gemiddeld komen de prijzen voor een kozijn van één vierkante meter op 1000 euro uit. Kiest u voor de omlijsting van bijvoorbeeld schuifdeuren van 2,5 bij 2 meter, dan dient u rekening te houden met ongeveer 10.000 euro. Dit is dan inclusief BTW, montage en goed isolerende ramen. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het plaatsen van een raamkozijn naar uw wensen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Ook voor houten, kunststof en aluminium kozijnen en deuren bent u bij ons aan het juiste adres. Hopelijk tot snel!

Isolatie

Vroeger stond staal bekend als een materiaal dat een slechte isolatie kende. Dit komt doordat metalen een goede geleider zijn waardoor warmte en kou worden doorgegeven. Tegenwoordig is een metalen kozijn voor ramen en deuren echter zeer goed te isoleren. Voor een optimale isolatie gebruikt men onder meer een koudebrug onderbreking, luchtkamers of een laag met isolerend materiaal. Plaatst u het kozijn aan de buitenzijde? Dan zal men deze voorzien van een zinklaag. Deze bescherm het raamkozijn tegen weer en wind. Aan de binnenzijde van een pand kan men nog steeds stalen kozijnen plaatsen zonder isolatielaag, deze worden echter voorzien van een laklaag of speciale coating.

Authentiek én modern

Nog meer dan de kunststof en houten variant hebben stalen kozijnen en deuren een unieke uitstraling omdat deze stoer en elegant, authentiek en modern kan zijn. Een kozijn van het metaal is in de meeste gevallen slank en strak wat zorgt voor een robuuste, authentieke uitstraling. Door het raamkozijn echter te bedekken met een speciale laklaag, of te kiezen voor een lichte kleur wordt de uitstraling automatisch zeer elegant en modern. U bepaalt zelf welke keuze u maakt!

In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. De specialisten uit ons netwerk adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes