Kunststof Dakkapel

Kunststof dakkapel

Kunststof is erg onderhoudsvriendelijk. Dit heeft er mede voor gezorgd dat vele huishoudens in Nederland kiezen voor een dakkapel van dit materiaal. Wellicht is dit type voor u de meest geschikte keuze. Een kunststof dakkapel is in elke gewenste kleur, vorm en maat leverbaar. De dakkapellen zijn in te delen in twee soorten:

  • Uit 1 deel
  • Opgebouwd uit losse delen

De verschillen

Wanneer u kiest voor een kunststof dakkapel dat uit losse onderdelen bestaat, zijn de basisconstructie, de afgewerkte delen van de buitenkant en het kozijn zelf van kunststof. Het is mogelijk om voor een houten basisconstructie te kiezen. De materialen Trespa en Keralit worden vaak gebruikt voor de wanden van de zijkanten en de boeiborden. U heeft de keus uit glad afgewerkt of schroten. Een eendelige kunststof dakkapel is ook een optie. Deze heeft geen naden, omdat de dakopbouw in de productieruimte in een gietvorm wordt gegoten. De gebruikte grondstof is polyester.

Goede isolatie

De isolerende waarden van kunststof zijn zeer hoog. Kunststof biedt warmteweerstand, het houdt warmte tegen. Warmteweerstand wordt aangeduid met een RC-waarde. Uw dakkapel moet tenminste een RC- waarde van 2.5 hebben. Dit is volgens de richtlijnen van het bouwbesluit. U kunt echter een RC-waarde tot 4.0 hebben met een prefab polyester dakkapel. Hiermee bespaart u niet alleen het milieu, ook uw stookkosten zullen drastisch omlaag gaan.

Weinig onderhoud

Kunststof is vrijwel onderhoudsvrij. Maak het elk jaar goed schoon en u bent klaar. U hoeft er hierdoor niet veel tijd en geld aan onderhoud uit te geven. Het materiaal gaat lang mee en schilderen is overbodig. Investeer in een kunststof dakkapel, u zult nog lang plezier hebben van dit type dakopbouw.

Het uiterlijk van hout

Voor de liefhebber is het mogelijk om een kunststof dakkapel aan te schaffen met een houtnerfstructuur. Zo heeft u het aanzicht van hout maar geniet u tegelijkertijd van alle voordelen die kunststof te bieden heeft. Wij adviseren u om te kiezen voor kunststof als de dakopbouw slecht te bereiken is. Geeft u de voorkeur aan hout? Dan is dit ook zeker een goede optie. Hou wel in gedachten dat hout periodiek dient te worden onderhouden.

De kosten

Een kunststof dakkapel heeft een prijs beginnend bij €3.750. Dit is voor een model van 2.50 meter breed met een hoogte van 1.50 meter. Voor een polyester variant komt hier ongeveer €1000 bovenop. Laat hierboven uw postcode achter om meteen een aantal offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u tot 40% besparen op uw dakopbouw en u ziet precies wat het gaat kosten.

Offertes vergelijken

De verschillende specialisten bieden regelmatig dezelfde diensten en producten aan voor een andere prijs. U bespaart maximaal 40% op de aanschafkosten als u enkele offertes aanvraagt. Creëer meer licht en ruimte voor een scherp tarief.In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. Wij adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes