Kunststof serre

Kunststof serre

Nu het mooie weer voor de deur staat, hebt u straks wel een plekje nodig waar u kunt zitten als de zon te warm is. Een serre biedt uitkomst in deze gevallen, een heerlijk plekje waar u kunt zitten in de zomer. Doorgaans isoleert kunststof erg goed, zowel geluids- als warmte-isolerend. Kunststof is een materiaal dat erg sterk en niet gevoelig voor het weer is, waardoor de opbouw weinig onderhoud nodig heeft.

Serre aanbouwen

In een warme zomer is een plek uit de zon goud waard, vooral als dit in uw eigen tuin is. Dit is te realiseren door een serre te laten plaatsen. Serres komen in verschillende varianten, zo heeft u namelijk dichte en open serres. Deze overkapping zit vaak aan uw woning vast en kan dienen als extra ruimte in het huis. De serre moet dan wel dicht zijn, anders verliest u veel warmte vanuit uw woning. Hebt u een dichte aanbouw, dan kunt u in alle seizoenen genieten van de natuur. Een open variant is alleen als het lekker weer is om buiten te zitten. Een open overkapping is daarentegen wel een stuk goedkoper in de aanschaf.

Materiaal

Een aanbouw wordt in de meeste gevallen met een houtenconstructie opgebouwd. Het kan echter ook anders, zo hebt u ook keuze uit aluminium en kunststof. Aluminium is erg dun maar wel heel sterk. Zo kan er meer glas worden geplaatst waardoor er meer licht naar binnen kan komen. Kunststof wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt omdat het er licht en sterk is. U hoeft het bijna niet te onderhouden en het kan in allerlei vormen gemaakt worden. Daarnaast komt het, net als aluminium, in allerlei kleuren.

Dakplaten

In veel gevallen wordt het dak van glas of kunststof gemaakt. Glas laat wel veel licht door, maar is daarentegen wel breekbaar. Kunststofplaten kunnen meer hebben en zijn flexibeler. Deze platen zijn zowel mat als doorzichtig te verkrijgen. Wilt u graag een plekje waar u niet in de zon zit, dan zijn de matte platen een uitkomst. Daarentegen hebben de kunststofplaten een goede isolerende werking.

Prijzen

De prijzen van een serre zijn afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. U hebt keuze uit: glas, kunststof, hout en aluminium. Wilt u graag een serre of een overkapping laten plaatsen om deze zomer te genieten van een heerlijk beschut plekje? De kosten voor een serre beginnen rond een prijs van €9.000,- en kunnen oplopen tot een prijs van €25,000,-. Een overkapping is daarentegen een stuk goedkoper, deze prijzen beginnen bij €600,- en kunnen oplopen tot €10.000,-. Deze prijzen liggen ver uitelkaar omdat er verschillende opbouwen mogelijk zijn, zo hebt u ook de keuze om er een glazen schuifwand voor te plaatsen.

In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. Wij adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes