Kunststof Kozijnen Roden. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Roden

Kunststof kozijnen Roden

Wilt u de uitstraling van uw huis een flinke boost geven? Laat dan kunststof kozijnen plaatsen door een expert uit Roden! Niet alleen ziet uw woning er met nieuwe kozijnen stralend uit, u verbetert bovendien de isolatiewaarde van het pand waardoor u ieder jaar op uw energierekening bespaart. Tot slot hoeft u het raamkozijn nooit meer te schilderen! Bent u benieuwd hoeveel u met goedkope kunststof kozijnen bespaart op uw energienota Of wilt u meer informatie ontvangen over de prijzen en mogelijkheden van een raamkozijn? Ook voor de aanschaf van dakkapellen, het repareren van een kozijn of de montage van een schuifpui bent u bij een expert uit Roden aan het juiste adres. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Voordelen van kunststof

Eén van de redenen waarom kunststof een goede keuze is, is het weinige onderhoud dat vereist is. U hoeft niet langer uw tijd te besteden aan het schilderen van een houten raamkozijn of het herstellen van houtrot: kunststof is namelijk elektrostatisch en trekt weinig stof of vervuiling aan.

Bovendien wordt PVC niet aangetast door de weersomstandigheden! Het enige onderhoud dat het materiaal vereist, is het schoonmaken van het oppervlak. Maar dit is niet het enige voordeel:

 • PVC heeft een enorm lange levensduur, van ongeveer 50 jaar;
 • U profiteert van een uitstekende isolatiewaarde, zowel akoestisch als warmte;
 • Het is verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren, designs en stijlen;
 • Kunststof is voordeliger dan hout en geschikt voor klanten met elk budget!

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Krijg een duidelijk inzicht in de kosten van diverse leveranciers.
 • Kies eenvoudig een vakman die bij u past en bespaar tot 40% op de kosten.
 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend!

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Prijzen kunststof kozijnen

Als u zich oriënteert op de prijzen van verschillende aanbieders, dan valt het u ongetwijfeld op dat de kosten enorm verschillen. Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren: uiteraard spelen de materiaalkosten een grote rol: voor een kunststof met houtlook of unieke kleur zal de prijs hoger liggen dan voor standaard PVC. Daarnaast spelen ook de montagekosten een grote rol. Deze verschillen namelijk per leverancier. Daarom is het verstandig om de kosten altijd te vergelijken, zo bent u verzekerd van het beste aanbod. Laat u een vast raamkozijn plaatsen? Voor een kozijn met de afmetingen 80×120 centimeter betaalt u gemiddeld €300,- inclusief montage. Hoe groter de afmetingen, des te meer de prijs zal oplopen. Voor een kozijn van 100×120 centimeter betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €375,- en voor 120×180 centimeter liggen de kosten rond de €580,-.

Montagekosten

Als u offertes vergelijkt, let dan niet alleen op de materiaalkosten. Ook de montagekosten spelen een grote rol in de totaalprijs. Het is aan te raden om dit uit te besteden aan een expert, zodat u zeker weet dat u profiteert van de beste isolatie. Houd er rekening mee dat de montagekosten ongeveer 50% van de totale kosten bedragen. Laat u de oude kozijnen verwijderen door de specialist? Dan is het mogelijk dat hij ook afvoerkosten rekent, die niet altijd bij de montagekosten zijn inbegrepen. Als u zich hier bewust van bent, staat u naderhand niet voor ongewenste verrassingen.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Vergelijk vrijblijvend specialisten uit Roden en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters

Extra opties

U heeft de mogelijkheid om bij de aanschaf van uw nieuwe raamkozijn te kiezen voor een aantal opties. Voorbeelden zijn elektrische of handmatige rolluiken, een ventilatierooster of vliegenhor. Met het plaatsen van een elektrisch rolluik vergroot u de veiligheid in huis. De prijzen voor de rolluiken starten vanaf ongeveer €200,-. Een extra optie die wij alle klanten aanraden, is de installatie van een ventilatierooster. Dit kost tussen de €20,- en €65,- per stuk en voorkomt grote vochtproblemen. Liever een hor om ongedierte buiten te houden? Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs tussen de €70,- en €95,- per stuk.


kunststof kozijnen op maat in Roden

Kozijnen op maat

Elke leverancier uit ons netwerk in Roden levert kozijnen volledig op maat. U hoeft niet bang te zijn dat u de verkeerde afmetingen doorgeeft, want de expert bij u thuis in Roden komt langs om zelf de kozijnen op te meten. Zo weet u zeker dat er geen problemen ontstaan! Bovendien heeft u volledige inspraak in de uitstraling van de raamprofielen. Kiest u bijvoorbeeld voor een elegante, antraciet kleur of wilt u juist een fris, wit raamkozijn? Ook is het mogelijk om te kiezen voor roeden, waarvan u zelf de plaatsing bepaalt. Zo wordt elk kozijn volledig op maat geproduceerd.


Levensduur kunststof kozijnen

Omdat kunststof niet tot nauwelijks wordt aangetast door het weer behaalt dit materiaal een gemiddelde levensduur van 50 jaar! Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat u de kozijnen pas na 50 jaar kunt vervangen. Wellicht is de isolatiewaarde van kunststof intussen zodanig verbetert dat u met het vervangen een hogere besparing op uw energierekening behaalt. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kozijnen beschadigd raken. Wellicht door het gebruik van een agressief schoonmaakmiddel of misschien is er een poging tot inbraak gedaan. Wanneer een reparatie niet voldoende is, is het noodzakelijk om de raamkozijnen te vervangen.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Laat u de nieuwe kunststof kozijnen plaatsen door een vakman uit Roden? Dan heeft u een garantie op het geleverde werk. De vakman werkt erg nauwkeurig, maar mochten er onverhoopt toch problemen of beschadigingen ontstaan, dan bent u hier niet verantwoordelijk voor. De werkwijze voor het plaatsen verschilt per vakman, maar in grote lijnen doorlopen zij de volgende stappen: allereerst is het een kwestie van het verwijderen van het oude kozijn. Daarna wordt de muur voorbereid en schoongemaakt zodat het nieuwe stelkozijn geplaatst kan worden. Vervolgens wordt het stelkozijn en de rest van het kozijn bevestigd. Tot slot wordt het dubbel glas in het kozijn geplaatst.


Video: kozijnen vervangen
Wilt u besparen op uw nieuwe kozijnen?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van leveranciers uit Roden.

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen

Kunststof, aluminium of hout?

Dat kunststof vele voordelen heeft is u inmiddels bekend. Maar u heeft uiteraard de keuze uit diverse andere soorten materialen. Hoewel hout iets duurder is in aanschaf, is dit in Roden nog steeds een populaire keuze vanwege de warme uitstraling.

Hoewel kunststof een hout-look erg goed nabootst, is het in sommige situaties de beste keuze om te kiezen voor de authentieke look van echt hout.

Andere materialen die steeds vaker gekozen worden, zijn aluminium en staal. Deze materialen hebben een robuuste en toch elegante uitstraling, die goed past bij zowel oudere als nieuwe woningen.


kunststof draaikiepraam Roden

Soorten kozijnen

Wist u dat er verschillende soorten kozijnen beschikbaar zijn? Zo heeft u onder meer de keuze uit vaste ramen, valramen en draai-kiepramen. Vaste ramen zijn de voordeligste optie: dit is een raam dat u niet kunt openen. Vaste ramen worden in de praktijk vaak gecombineerd met ofwel een val- of draai-kiepraam, of met een ventilatierooster. Het voordeel van een draai-kiepraam, is dat deze op twee manieren geopend kan worden: zowel draaiend als kiepend.

 • Vast ramen
 • Draai-kiepramen
 • Valramen

Kunststof deurkozijn

Wist u dat het naast kunststoffen gevelbekleding, raamkozijnen en dakkapellen ook een optie is om een kunststof deurkozijn te bestellen? Menig klant uit Roden gebruikt voor de buitendeuren nog een houten deurkozijn. Het houten deurkozijn is eenvoudiger te schilderen, en een reparatie is vrij gemakkelijk. Een houten deurkozijn vraagt echter veel meer onderhoud dan de kunststoffen variant. Kiest u voor een deurkozijn van kunststofmateriaal? Dan profiteert u gegarandeerd van een lange levensduur. Door te kiezen voor dubbel glas in het deurkozijn vermindert u bovenal het warmteverlies. Met name voor buitendeuren geldt dat HR dubbel isolatieglas een energiebesparende en inbraakveilige werking heeft.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Voor wie op zoek is naar een manier om op de energiekosten te besparen, is het plaatsen van kunststof kozijnen een goede oplossing. Een kunststof raamkozijn verslaat namelijk zowel aluminium als hout met gemak als we naar de isolatiekwaliteit kijken. De isolatiewaarde wordt vaak weergegeven als de U-waarde. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte er per vierkante meter verloren gaat. Dit betekent dat materiaal met een lagere U-waarde beter isoleert, waardoor u meer zult besparen op de stookkosten. Ter vergelijking: PVC heeft een gemiddelde U-waarde van 0,72 W/m²K terwijl hout een U-waarde van rond de 0,80 W/m²K.Dubbele beglazing of HR-glas?

Kiezen voor kunststof is al een stap in de goede richting wat betreft het verhogen van de isolatie. Er speelt bij kozijnen echter nog een belangrijke rol: de beglazing.

Veel klanten maken op dit moment gebruik van standaard dubbel glas. Maar er zijn op dit moment alweer diverse betere glassoorten beschikbaar. Dubbel glas heeft namelijk een U-waarde van ongeveer 3W/m²K.

Door te kiezen voor dubbel isolatieglas, kunt u deze U-waarde flink naar beneden brengen. Hoogrendementsglas is verkrijgbaar in diverse varianten: HR+, HR++ en HR+++. HR+ glas heeft een U-waarde van ongeveer 1,2 tot 1,6 W/m²K, en voor HR+++ beglazing ligt deze waarde zelfs tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K!

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Het onderhoud van een houten raam- of deurkozijn is relatief intensief: u moet het oppervlak regelmatig controleren op beschadigingen, reinigen en eigenlijk om de paar jaar opnieuw schilderen. Dit hoeft bij kunststof gelukkig niet! Het onderhoud bij kunststof bestaat in principe uit drie, relatief eenvoudige klussen:

 • Het schoonmaken van het kunststof, meestal is een sopje en een vochtige doek voldoende.
 • Een controle van het hang en sluitwerk, zodat u zeker weet dat deze optimaal werken.
 • In de was zetten van het kunststof. Dit zorgt ervoor dat vuil zich minder snel aan het oppervlak hecht, waardoor het reinigen in de toekomst makkelijker is.kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Het onderhoud van kunststof kozijnen vereist maar weinig inspanning. Zeker vergeleken met het schoonmaken en schilderen van bijvoorbeeld de houten variant. Het belangrijkste onderhoud dat we bij kunststof aanraden, is een jaarlijkse reiniging. Ondanks deze lage frequentie van onderhoud, kan het onder bepaalde omstandigheden voorkomen dat er bepaalde ongewenste vlekken op het materiaal ontstaan. Is uw kozijn vervuild door gips, mortel of kalk? Maak dan gebruik van een milde zeep en warm water. Met een vochtige doek is dit eenvoudig te verwijderen. Gebruik in ieder geval nooit schurende of bijtende schoonmaakmiddelen en vermijd schuursponsjes: deze beschadigen het oppervlak.


kunststof kozijnen schilderen

Schilderen

In tegenstelling tot wat veel van onze klanten denken, is het wel degelijk mogelijk om kunststof te schilderen. Voor het schilderen moet u wel meerdere stappen nemen, waardoor de klus een aanzienlijke tijd in beslag neemt. Zo dient u het kunststof eerst te schuren en ontvetten.

Vervolgens moet u de kozijnen of gevelbekleding schoonmaken met water. Daarna is het mogelijk om de grondverf aan te brengen. Als dit gedroogd is, is het pas mogelijk om het oppervlak in een kleur te schilderen. Kies voor een speciale glansverf voor een uniek resultaat.Diverse kleuren en designs

Dat u de kozijnen niet hoeft te verven, wil niet zeggen dat u beperkt bent in uw kleurkeuze: PVC is verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en patronen, waarmee u het huis de gewenste uitstraling geeft!


Droomt u altijd al van een houten raamkozijn met roeden, maar heeft u hier het budget niet voor? Kies dan voor een PVC met houtlook, om dezelfde uitstraling te verkrijgen tegen een lagere prijs! Als u op zoek bent naar een strak design, dan is PVC in de kleur antraciet een goede keuze. Dit is en neutrale kleur die toch een luxere sfeer geeft dan bijvoorbeeld een wit kozijn.

Reparatie

De reparatie van kunststof kozijnen is een stuk lastiger dan de reparatie van houten materialen. Bij het kunststof kunnen diverse problemen ontstaan. Zo is het mogelijk dat er een verkleuring optreedt, of dat er scheurtjes ontstaan in het materiaal. Een reparatie van kunststoffen bouwconstructies moet altijd door een ervaren vakman worden uitgevoerd. Deze kan met behulp van spotrepair of saneren de problemen verhelpen. De kosten voor een reparatie hangen af van de tijd en het benodigde materiaal.

Merken

Zoals u vast heeft ontdekt, bestaan er diverse schuifdeur, dakkapel en kozijnen merken. Ieder merk heeft eigen kenmerken en materiaalopties – van kunststof tot aluminium en houten kozijnen, dakkapellen, etc. – en de prijzen en garantievoorwaarden variëren. Hier vindt u een overzicht van de merken die onze experts uit Roden u leveren: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco.


Kunststof kozijnen merkenVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

De specialisten uit ons netwerk in Roden zijn ervaren in het plaatsen van nieuwe kozijnen. Zij helpen u echter ook op andere vlakken. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in het plaatsen van een schuifpui, om zo optimaal van uw tuin te genieten? Een expert uit Roden informeert u graag over de verschillende materialen, mogelijkheden en kosten zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ook het plaatsen van dakkapellen kunt u uitbesteden aan één van de vakmannen uit Roden. Bent u benieuwd op welk gebied een expert u kan helpen? Zij realiseren onder andere:

 • Het plaatsen van een schuifpui;
 • De plaatsing en productie van dakkapellen;
 • Nieuwe deuren in huis;
 • Gevelbekleding ter verbetering van de isolatiewaarde van uw huis.

Dakkapellen

Is het altijd al uw droom geweest om een dakkapel te realiseren? Ook hiermee helpt een expert uit Roden u graag. Dakkapellen worden op twee manieren geproduceerd: prefab of traditioneel.

Prefab houdt in dat de productie zoveel mogelijk wordt uitgevoerd in de fabriek. Op de dag van de plaatsing komt er een kant en klare dakkapel die alleen nog op het dak geplaatst hoeft te worden.

Traditioneel gebouwde dakkapellen worden ter plekke opgebouwd. Doordat het om maatwerk gaat, is deze optie doorgaans iets duurder, maar heeft u meer mogelijkheden met betrekking tot de boei- en rabatdelen en afmetingen.


Plaatsing dakkapel

Het plaatsen van de dakkapel gebeurt, in het geval van een prefab model, in slechts één werkdag. In de ochtend komen de vakmannen bij u langs. Als eerste maken zij een uitsparing in het dak. Dit is in de meeste gevallen binnen een paar uur voltooid. Rond het middaguur arriveert de kraan met dakkapel. Eerst wordt het puin van het dak getild, zodat u hier niet mee blijft zitten.

Daarna hijst de kraan de prefab constructie het dak op, waarna de vakmannen deze bevestigen. De rest van de middag wordt besteed aan de afwerking van de boei- en rabatdelen, zodat u diezelfde avond kunt genieten van uw nieuwe dakkapel!

Prijzen dakkapellen

Het plaatsen van een dakkapel is een enorme waardetoevoeging aan uw woning. U realiseert hiermee namelijk een hoop extra licht in huis én u vergroot uw woonoppervlak. In tegenstelling tot vaak gedacht wordt, zijn dakkapellen in de meeste gevallen goed betaalbaar. Een standaard prefab model laat u al plaatsen vanaf €3.300,-. Wanneer u geïnteresseerd bent in een dakkapel op maat, dan is het belangrijk om te kiezen voor een traditionele dakkapel. Hiervan liggen de kosten een stuk hoger. Hiervoor betaalt u minimaal €4.000,-, afhankelijk van het materiaal. Wanneer u kiest voor kunststof of polyester, lopen de prijzen verder op. Benieuwd wat dakkapellen exact kosten? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend offertes aan.Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Keurmerken

Als u weinig ervaring heeft met het aanschaffen van kozijnen dan weet u misschien niet goed hoe u kwaliteit herkent. Eén van de aspecten om rekening mee te houden zijn keurmerken. Keurmerken zijn in het leven geroepen om de keuze voor klanten gemakkelijker te maken. Een belangrijk keurmerk is het KOMO keurmerk. Wanneer een kozijn hierover beschikt, voldoet hij aan alle wettelijke eisen. Ook is het verstandig om te letten op het SKG keurmerk, hiermee krijgt u een indruk van de veiligheid van het raamkozijn. Heeft het een SKG klasse 3 keurmerk dan bent u verzekerd van optimale beveiliging.

Vergunning nodig in Roden?

In sommige gevallen is het niet toegestaan om de kozijnen zonder vergunning te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de ramen zich aan de voorzijde van uw woning bevinden. Er zijn gelukkig voldoende uitzonderingen, waarmee u meestal zonder vergunning kunt verbouwen. Weet u niet zeker of dit in uw situatie het geval is? Doe online dan een vergunningscheck of schakel de hulp in van een specialist uit Roden. Deze is op de hoogte van alle plaatselijke regels en kan u vertellen of u wel of niet vergunningsplichtig bent. Woont u in een monument? Dan is het altijd verplicht om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van kunststof kozijnen.

kunststof kozijn prijzen

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Bent u benieuwd hoe onze service werkt? Het is heel eenvoudig: u doet via ons contactformulier een offerteaanvraag. Geef uw voorkeuren zo nauwkeurig mogelijk aan, zodat de vakmannen uit Roden een offerte op maat kunnen samenstellen. U ontvangt al snel tot 5 vrijblijvende offertes, geheel gratis. U kunt deze offertes vervolgens zelf gemakkelijk vergelijken, zodat u kiest voor de vakman die het beste bij u past of die u de beste prijs biedt.


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Landelijke dekking

  Wanneer u gebruik maakt van onze dienstverlening, gaat u in zee met een ervaren team van specialisten. Wij begonnen meer dan 20 jaar geleden in Roden als een kleine onderneming in het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. In de loop der tijd is de markt veranderd en hierop hebben wij ingespeeld. Sinds een aantal jaren beheren wij een landelijk opererend netwerk van erkende specialisten van kozijnen en dakkapellen. Wij zijn overal, waaronder Roden, vertegenwoordigd.


  Bij u in de regio

  Door de groei van ons bedrijf werken wij inmiddels samen met meer dan 200 kozijn, dakkapel en schuifdeur aanbieders door het hele land. Het zijn stuk voor stuk topbedrijven met een servicegerichte instelling en focus op kwaliteit. Ook in Roden hebben wij afspraken staan meerdere bedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van de plaatsen uit uw provincie naast Roden met de meeste aanvragen. Vult u gerust het contactformulier in en u hoort spoedig van ons.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertFamilie Bloem – Roden
  Diverse prijsopgaven uitgevraagd voor een nieuwe dakkapel, kunststof kozijn, gevelbekleding en schuifdeur. Snelle dienstverlening, ik kreeg binnen enkele uren een aantal scherpe offertes uit Roden toegestuurd. Aanrader!

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  J. de Vries – Appingedam
  Onze houten kozijnen waren nodig aan vervanging toe en wij waren geïnteresseerd in kunststof. Uit de offertes sprong één bedrijf naar voren met een scherp aanbod. Hij heeft het nieuwe kozijn al snel geplaatst!

  Gratis offertes