Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui biedt vele directe en indirecte voordelen. De gevel kan geopend worden, het is mogelijk geworden om uw terras of tuin bij uw woning te betrekken. Zo kunt u nog beter genieten van het mooie weer. Ook de lichtinval in uw huis zal vele malen groter zijn, omdat een schuifpui over het algemeen uit glas bestaat. Uw pand moet grote aanpassingen ondergaan, maar uw woongenot zal er enorm erop vooruit gaan.

Voordelen van een schuifpui

Als u over een gesloten gevel beschikt, kunt u deze openen door een schuifpui te laten plaatsen. Een andere optie is indien u een gesloten raampartij hebt, om deze te laten vervangen. Beiden opties geven uw de mogelijkheid de binnenkant van uw woning samen te voegen met uw tuin of terras. Het is onvoorstelbaar wat voor een gevoel van ruimte u zal creëren met een open gevel. Dit is niet te vergelijken is met slechts het openen van een tuin- of terrasdeur. Wilt u meer daglicht in uw woning? Plaats dan een schuifpui op de plaats van een blinde muur. Het aanwezige glas laat veel daglicht binnen, in geopende of gesloten staat. Uw woonruimte zal compleet veranderen door het ruimtelijke gevoel. De waarde van uw woning zal vermeerderen door te investeren in een schuifpui. Wellicht wilt u uw woning in de toekomst verkopen. In dat geval kunt u de vraagprijs verhogen en hierdoor een hoger bedrag ontvangen bij de verkoop. Dit komt doordat u in uw woning hebt geïnvesteerd. Deze investering is door de stijging in waarde voor een gedeelte terug te verdienen.

Verschillende soorten schuifpuien

Het aanbod in schuifpuien is erg veelzijdig. U heeft de keus uit verschillende systemen, er is een traditioneel of harmonicasysteem. Een traditioneel systeem wordt gedeeltelijk naar één zijde geschoven. Door een groot deel te verschuiven, heeft u veel ruimte naar buiten. Denk er wel aan dat het stuk wat u opzij schuift ergens heen moet. Woont u misschien in een tussenwoning en heeft u geen extra ruimte beschikbaar? Kies dan voor een traditioneel systeem waarvan de schuifbare delen wat kleiner zijn. Een andere mogelijkheid is een harmonicasysteem. Voor dit systeem hoeft u de aparte delen niet opzij te schuiven. Alle delen zullen zich ineen vouwen, zoals bij een harmonica. Vervolgens schuift u het geheel opzij. Een voordeel van het harmonicasysteem is dat u de pui in z’n geheel kunt openen. De gebruikte materialen zorgen voor verschillen tussen de schuifpuien. De aluminium, hardhout en kunststof schuifpuien worden steeds populairder.

Voordelen van de kunststof schuifpui

Er is de afgelopen jaren veel ontwikkeling geweest voor kunststof. Een kunststof schuifpui heeft veel pluspunten. Kunststof vindt u in elke RAL-kleur. Het materiaal is solide en in elke maat leverbaar. De productiekosten zijn bij kunststof relatief lager dan bij hout of aluminium en het is eenvoudiger om te verwerken. Kunststof is een duurzaam materiaal. Maar het grootste voordeel van kunststof is voor de gebruiker. Het heeft vrijwel geen onderhoud nodig. U bespaart hiermee op toekomstige onderhoudskosten. Schilderen en schuren is niet aan de orde. Het enige wat u aan onderhoud hoeft te doen, is zo nu en dan goed schoonmaken.

Prijzen van een kunststof schuifpui

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De prijzen voor een kunststof schuifpui beginnen rond de €1000,-. De maat bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs. Maar het glaswerk beïnvloedt de prijs ook. Schuifpuien bestaan voor het grootste gedeelte uit glas en dit kan ervoor zorgen dat u veel warmte verliest. Daarom wordt er vaak gekozen voor hoogrendementsglas, het zogenaamde HR++. Dit glas heeft een hoge isolerende waarde. Het glas heeft een hogere aanschafprijs. Hierdoor moet u meer betalen voor uw kunststof schuifpui, maar u krijgt er ook wat voor terug. Door dit glas aan te schaffen zult u veel besparen op uw stookkosten. Samen met de besparing op de onderhoudskosten, zal u dit in de toekomst geld opleveren. U verdient uw investering op de lange termijn terug, daar kunt u van op aan.


In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. Wij adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes