Houten KozijnenHouten kozijnen

Vroeger werd voor de productie meestal hout gebruikt. Aluminium had toen niet de kwaliteit die het nu heeft en kunststof werden later pas geïntroduceerd. Kunststof is tegenwoordig erg populair, maar er wordt alsnog vaak gekozen voor de houten variant. Een nadeel van hout is het onderhoud. Er is veel verbeterd door de ontwikkelde technieken voor eindafhandeling, maar zij moeten na een aantal jaar toch geverfd worden.

Een hardhouten kozijn of zachthouten kozijn?

Het hangt van de gebruikte houtsoort af hoe duurzaam het is. Hout kan in vijf klassen worden onderverdeeld. Hout gaat het langst mee wanneer het watervast is, dit zorgt ervoor dat houtrot niet snel ontstaat. Hardhout wordt onderverdeeld in klasse 1 en 2. Zachthout valt onder klasse 3,4 en 5. Wij raden u aan om zachthout slechts aan de binnenkant van uw woning te plaatsen. Naaldhout zoals vuren of grenen dat voor behandeld is kan wel buitenshuis worden gebruikt. Voor de productie van hardhouten kozijnen wordt eiken, beuken en meranti hout gebruikt.

Pluspunten houten kozijnen

  • Tegenwoordig zijn er vele technieken ontwikkeld voor de eindafhandeling. Onderhoud plegen aan uw houten kozijnen is hierdoor eenvoudiger. Schilderen hoeft u op zijn hoogst twee maal te doen, dit was 30 jaar geleden het dubbele!
  • Renovaties en herstelwerkzaamheden zijn gemakkelijk met houten kozijnen. Hout wordt namelijk voor u op maat gemaakt.
  • Houten kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan kunststof en aluminium.
  • U kunt ervoor kiezen om een kozijn met doorzichtige lak te schilderen, hierdoor blijft u de prachtige houtkleur zien. Het is mogelijk om uw kozijn in iedere kleur te verkrijgen. Overschilderen kan op elk gewenst moment.
  • De stijlen waaruit u kunt kiezen zijn oneindig. Denk hierbij aan barok, retro, klassiek of modern.

Minpunten houten kozijnen

U zult 15% meer kwijt zijn voor hout in vergelijking met kunststof. Voor aluminium en kunststof hoeft u niets tot zeer weinig uit te geven aan toekomstig onderhoud. Voor hout zult u over een periode van 30 jaar honderden euro’s aan onderhoud uitgeven.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over houten kozijnen of de aanschaf hiervan? Vraag vrijblijvend informatie aan of doe een offerteaanvraag. U ontvangt dan snel diverse aanbiedingen van vakmensen uit uw regio.

In de loop de jaren in Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. Wij adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes