Garantie kunststof kozijnen

Garantie op uw kozijnen

U heeft altijd garantie bij het aanschaffen van iets nieuws. Dit geldt ook bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen. U betaalt hier dus niets extra’s voor. Het is fijn om van te voren te weten hoe lang de garantieperiode is dat op het product zit. Vaak wordt de garantie op een offerte aangegeven, is dat niet het geval? Vraagt u het dan na bij uw leverancier, zij geven u informatie over de garantie.

Voorwaarden

Gaat een kozijn binnen de garantieperiode kapot dan heeft u recht op vervanging of een reparatie. Hier zitten alleen wel voorwaarden aan verbonden. U moet het kozijn namelijk wel goed onderhouden. Slecht onderhouden kozijnen gaan namelijk eerder kapot. De kozijnenleverancier gaat er vanuit dat u de kozijnen op een juiste manier behandeld. Dit houdt in dat u ze regelmatig onderhoudt en schoon houdt. Doordat er vuil ophoopt kan er een defect ontstaan. U krijgt hiervoor de kosten niet vergoed. Door uw kozijnen regelmatig te onderhouden is het mogelijk om veel geld te besparen.

Garantieperiode

De garantieperiode verschilt per materiaal. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen eigenschappen. De verkleuring is bij bijvoorbeeld bij het ene product sneller aan de orde dan bij andere producten. Hierdoor kan de garantieperiode verschillen. Over het algemeen krijgt u ongeveer 10 tot 15 jaar garantie op uw kozijnen, mits u deze goed onderhoudt.

Vervangen of repareren?

Heeft u een beschadiging aan uw kozijn en is uw garantieperiode al verlopen? Dan staat u voor de keuze: vervangen of repareren. Gaan uw kozijnen al langer mee dan 10 jaar, dan kan vervangen voordeliger zijn dan een reparatie. Een groot voordeel van vervangen is dat u wederom garantie krijgt op uw nieuwe kozijnen. Zoek daarom van te voren goed uit wat voor u de beste optie is.In de loop de jaren is Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. De specialisten uit ons netwerk adviseren u dan ook graag kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes