Tochtstrips in kozijnen aanbrengen

Tocht in uw kozijnen verminderen

Heeft u last van een tocht in uw woning en kozijnen? Dat is lastig, gezien uw woongenot erop achteruit gaat en uw stookkosten juist hoger worden. De tocht ontstaat doordat deze uw woning binnenkomt via uw kozijnen, kieren en spleten. Uw gestookte warmte kan via deze openingen ontsnappen en de kou kan binnenkomen. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de tocht bij u in huis tegen te gaan!

Bestrijden van de tocht

Er zijn veel manieren om de tocht in uw woning tegen te gaan. Voordat u dat doet, moet u wel weten waar de tochtgevoelige plekken zitten. Op verschillende plekken in huis zijn veel tocht plekken. Denkt u eens aan de zolder, begane grond, bovenste verdieping en het dak. Dat zijn de meest voorkomende tochtplekken. Daarnaast tochten de kieren tussen draaiende kozijndelen van deuren en ramen. Op de begane grond vindt u veel tocht rond de kieren van de kruipruimte en meterkast maar ook bij uw voordeur en brievenbus.

Tochtstrips en isolatie

Tochtstrips kozijnenOp plekken zoals uw kozijnen en deuren zijn tochtstrips een ideale oplossing. Het is een simpele manier om de tocht in uw woning te verminderen. Met het gebruik van tochtstrips gaat u het warmteverlies tegen en bespaard u op uw energierekening. U hoeft minder te stoken doordat er minder warmte verloren gaat. Met behulp van isolatiemateriaal gaat u ook veel warmteverlies tegen. Isolatiemateriaal is vele plekken aan te brengen. U kunt hierbij denken aan dak- of kruipruimte isolatie. Bij een dakisolatie plaatsen specialisten platen isolatiemateriaal tegen uw dak aan. Hierdoor verliest u minder gestookte warmte. Ook kleine tochtplekken kunt u dichten met kit of iets dergelijke. Wilt u uw kruipruimte isoleren? Dan komen de specialisten langs en plaatsen ook platen isolatiemateriaal tegen uw vloer aan in uw kruipruimte. Zo komt er minder tocht binnen. Heeft u een hele kleine kruipruimte? Dan spuiten de specialisten isolatiemateriaal bij u in de kruipruimte. Heeft u beide isolatie opties al in huis, dan is er nog een derde mogelijkheid. Het plaatsen van HR++ glas is ook een goede optie. Dit is dubbelglas met isolatiegas tussen de twee glasplaten in. De warmte gaat niet verloren bij deze ramen en ze houden ook lawaai van buiten goed tegen.

Kosten

Kosten tochtvrij maken woningDe kosten voor het tochtvrij maken van uw woning lopen erg uiteen. Vooral voor het isoleren van uw dak of kruipruimte. Dan hangt het ook af van de grootte van het dak of kruipruimte. Bij een isolatie expert kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen om zo een goed beeld te krijgen over de kosten voor een isolatie klus. De prijs van tochtstrips bedragen €10,- per 9 meter. U heeft wel heel wat strip nodig als u alle raam- en deurkozijnen wilt voorzien van tochtstrips. Die kosten heeft u snel weer terugverdiend doordat u bespaart op uw energierekening.

Een verbeterd leefklimaat

Door de tochtplekken aan te pakken in uw woning, wordt het wooncomfort aanzienlijk verbeterd. Uw thermostaat hoeft nu niet steeds een graadje hoger. Zo verlaagt u uw stookkosten aanzienlijk veel op den duur. Uw gasverbruik gaat daarmee ook met een 80 m3 omlaag na het dichten van de naden en kieren. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. U hoeft namelijk minder veel te stoken.In de loop de jaren is Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. De specialisten uit ons netwerk adviseren u dan ook graag kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes