kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze vrij onderhoudsarm zijn. Dit betekent echter niet dat u de kozijnen niet schoon dient te houden. Dit is in de meeste gevallen makkelijk te combineren met het wassen van de ramen. Gebruik bij voorkeur een natte doek en een reinigingsmiddel om te kozijnen af te nemen. Denk erom dat u geen schuurmiddel of chloor gebruikt bij het schoonmaken. De kunststof kozijnen kunnen hierdoor beschadigd raken.

Kozijnen waxen

Het is aan te raden om uw kozijnen minimaal een keer per jaar in de wax te zetten. De wax zorgt voor een extra beschermlaagje op uw kozijnen of deuren, waardoor vuil zich minder makkelijk hecht. Hierdoor blijft de kleur van uw kozijnen mooier en vuil verwijderen gaat makkelijker. Er zijn verschillende soorten wax op de markt, vraag uw kozijnleverancier welke wax geschikt is.

Zet uw kozijnen eens in de autowas of boenwas

Een goedkoper alternatief voor het gebruiken van kozijnenwas is het gebruik van auto- of boenwas, of schoonmaakazijn. Vul een emmer handwarm water en voeg vervolgens wat was of azijn toe. Voordat u begint informeert u even bij de leverancier of dit voor uw kozijnen geen kwaad kan. Er zijn merken die dit afraden. Wanneer u het wel aandurft, probeer dit dan eerst uit op een onopvallende plek van de kozijnen, voordat u grootschalig aan het werk gaat.

wat moet u beslist niet doen

Maak nooit gebruik van:

  • Een reinigingsmiddel met schurende werking
  • Een schuurspons
  • Agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor

Uw kozijnen laten onderhouden

Wij hopen dat u wat aan deze onderhoudstips heeft gehad. Indien u liever een specialist wilt inschakelen voor het periodiek reinigen en onderhouden van uw gevelbekleding, deuren en ramen dan is dit mogelijk. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van onderhoud. Indien u een offerte aanvraagt via het formulier dan ontvangt u spoedig een reactie. Voor het opstellen van een passende offerte voor onderhoud is het handig dat wij weten wat de exacte afmetingen zijn van uw kunststof kozijnen en hoeveel kozijnen en deuren het betreft. Wij hopen iets van u te horen!In de loop de jaren is Kunststof Kozijnen Expert uitgegroeid tot een begrip in de branche. De experts uit ons netwerk adviseren u kosteloos en vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen.Gratis offertes