Kunststof Kozijnen Westerbork. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Westerbork

Kunststof kozijnen Westerbork

Denkt u erover na om nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen in uw woning in Westerbork? Dat is een verstandige keuze. Niet alleen zijn kunststof kozijnen duurzaam, ze hebben nog veel meer voordelen en u heeft de keuze uit vele kleuren en stijlen. Op deze pagina vindt u meer informatie over alle mogelijkheden, de voordelen van kunststof, het onderhoud en uiteraard over de prijzen. Vraag meerdere vrijblijvende offertes aan en kies de specialist uit Westerbork die het beste bij u past. Ook voor een dakkapel, deur of nieuwe gevelbekleding staan wij voor u klaar.

Voordelen van kunststof

Dakkapellen of kozijnen van kunststof bieden veel voordelen ten opzichte van een houten kozijn of dakkapel. Het grootste voordeel is dat het weinig onderhoud vereist. U hoeft ze niet om de paar jaar te schilderen. Af en toe schoonmaken met een nat doekje is al voldoende. Een ander voordeel is dat het materiaal een stuk minder zwaar is dan hout. Dit is voornamelijk belangrijk voor het plaatsen van dakkapellen. De levensduur is gemiddeld 50 jaar en daarnaast bent u verzekerd van een goede isolatie. Kunststof is ook zeer geschikt voor een deurkozijn en schuifpui.

 • Lange levensduur (tot wel 50 jaar) in vergelijking met aluminium of hout
 • Uitstekende isolatie (ook geluidswerend)
 • Weinig onderhoud nodig
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en designs
 • Geschikt voor ramen, een schuifpui, deuren, dakkapel en gevelbekleding

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Vergelijk offertes
 • Bespaar op de kosten
 • Kies de specialist die het beste bij u past

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Prijzen kunststof kozijnen

De prijzen voor een raamkozijn of deurkozijn zijn afhankelijk van een aantal factoren. De afmeting van het raamkozijn, de beglazing en de keuze voor kleur en design zijn onder andere van invloed op de prijs. Voor een vast raam met houtnerfprofiel en HR++ glas van 80 bij 120 cm moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €300,-. Dit is inclusief het raambeslag, de plaatsing en montage. Een raamkozijn met een draai-kiepsysteem is duurder. De prijzen voor een dergelijk raamkozijn gaan richting de €350,- tot €400,-. Een groter raam van 120 bij 180 cm met houtnerf-profiel in een witte keur en HR++ glas kost gemiddeld €580,-. Deze prijzen zijn inclusief hang- en sluitwerk en de plaatsing. Wilt u graag meer inzicht in de kosten en prijzen voor uw ramen, dakkapellen of deuren? Vraag dan meerdere gratis offertes aan om te vergelijken.

Montagekosten

Door het monteren uit te laten voeren door een vakman uit Westerbork bent u verzekerd van de beste kwaliteit en weet u zeker dat alles uitstekend uitgevoerd wordt. Daarnaast hoeft u geen speciale gereedschappen en materialen aan te schaffen. De kosten voor het plaatsen en monteren van uw goedkope kunststof raamkozijnen worden beïnvloed door de arbeidskosten, het afvoeren van uw oude raamkozijnen, het benodigde materiaal en de voorrijkosten. Daarnaast zijn het soort raam en de grootte van de ramen ook van belang voor de prijs. Laat u informeren over de kosten van het monteren van uw ramen.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

 

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nieuwe goedkope kunststof kozijnen in Westerbork nodig?

Vraag nu meerdere offertes aan! Vergelijk en ga voor de beste deal!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters Westerbork

Extra opties

Het ventileren van een woning is zeer belangrijk met het oog op de luchtvochtigheid en de mogelijke gezondheidsgevolgen die een slechte ventilatie veroorzaakt. Installeer ventilatieroosters voor het ventileren van uw huis in Westerbork. De prijzen van ventilatieroosters zijn gemiddeld €20,- tot €60,- per raam. De prijs is afhankelijk van het design en de grootte. Extra comfort krijgt u door een hor te laten plaatsen. Met een hor heeft u geen last van ongewenste vliegen als u de ramen openzet. Een andere optie is om uw ramen extra te laten beveiligen tegen inbraak. De specialist uit Westerbork adviseert u graag over de opties.


kunststof kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Zowel kozijnen van kunststof als van aluminium en hout zijn op maat te bestellen. De vakmannen uit ons netwerk in Westerbork zijn gespecialiseerd op het op maat maken van kozijnen. Ramen die op maat voor u gemaakt zijn passen perfect.

Ga ook voor de beste kwaliteit en laat u kozijnen op maat maken. Kies het design dat het beste bij uw huis en uw persoonlijke voorkeuren past. Door ze op maat te maken kunt u het design kiezen dat het beste bij u en uw huis past. Vraag vandaag nog meerdere offertes aan!


Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof is een duurzaam materiaal en de levensduur is erg lang. Gemiddeld gaat een raamkozijn van PVC 50 jaar mee. De exacte levensduur is afhankelijk van de weersomstandigheden, het reguliere onderhoud en de kwaliteit.

Wij raden aan om uw kozijnen te vervangen als ze verouderd zijn of wanneer de isolatie niet meer voldoende is.

Daarnaast zijn verkleuringen en vermindering van de kwaliteit ook redenen voor vervanging. Kies bij het vervangen van de kozijnen direct voor hoogrendementsglas zodat u tevens profiteert van een optimale isolatie.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Wilt u nieuwe raamkozijnen laten plaatsen? Dan bent u vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. De vakman uit Westerbork meet eerst alles goed op om de afmetingen voor het nieuwe raam te bepalen. Daarna worden de oude ramen gedemonteerd. Deze ramen worden direct afgevoerd. De nieuwe ramen worden in hetzelfde gat geplaatst en gemonteerd. Na de montage is het belangrijk om het kozijn juist af te stellen en alles netjes af te werken. Ook wordt het raambeslag aangebracht. Bij het monteren van het kozijn is het van belang of er een stelkozijn aanwezig is of niet. Daarnaast is de afwerking aan de buiten- en de binnenkant van groot belang. De vakman zorgt ervoor dat uw raam waterpas staat en dat er geen kieren of naden meer aanwezig zijn. Alleen met een nette afwerking heeft u later geen problemen met vocht of lekkages.


Video: kozijnen vervangen
Interesse in kunststof kozijnen, dakkapellen of deuren?

Bespaar op de kosten!. Ontvang meerdere vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio!

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen in Westerbork

Kunststof, aluminium of hout?

Twijfelt u nog over kunststof, aluminium of hout? Het voordeel van hout is de natuurlijke uitstraling en uitstekende isolatiewaarde. Nadeel is dat hout veel onderhoud vergt en dat u het met enige regelmaat moet schuren en verven. Aluminium vergt minder onderhoud en hoeft u niet te schuren of te verven.

Daarnaast is aluminium geschikt voor dunne raamprofielen en grote ramen. Nadeel van aluminium is dat het materiaal erg duur is. Kunststof is een veelzijdig materiaal. Hierdoor is een houtlook met nerf mogelijk, maar ook een zwarte of grijze kleur. Hiermee heeft u het uiterlijk van hout of aluminium, maar de voordelen van kunststof.


kunststof draaikiepraam

Soorten kozijnen

U heeft bij aanschaf een ruime keuze uit raamsoorten. Eén van de mogelijkheden is een vast raam. Een vast raam kan niet geopend worden. Daarom is het verstandig om het uit te breiden met een ventilatierooster. Een draaikiepraam, valraam, opendraaiend raam en stolpraam kan wel open. Een draaikiepraam is erg veelzijdig. Een dergelijk raam kunt u opendraaien en een stukje openkiepen. Een stolpraam is een raamkozijn waarbij er geen middenstijl aanwezig is. Hierdoor kunt u één groot openslaand raam creëren voor extra veel lichtinval. Welke raamsoorten er voor uw woning in Westerbork geschikt zijn, is afhankelijk van de mogelijkheden en uw persoonlijke voorkeur.


Kunststof deurkozijn

De meeste leveranciers uit ons netwerk bieden niet alleen raamprofielen aan, ook een deurkozijn is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hoewel de professionals meestal binnendeuren plaatsen, is het tevens een optie om een houten of kunststof deurkozijn voor de buitendeuren of een schuifdeur te bestellen. Het belangrijkste bij een deurkozijn is dat deze goed aansluit bij de uitstraling van een ruimte. Voor buitendeuren geldt bovendien dat het deurkozijn een goede isolatiewaarde moet bieden. Het voordeel van een houten deurkozijn is dat een reparatie relatief eenvoudig is, kunststoffen deurkozijnen vereisen minder onderhoud; jaarlijks schoonmaken is voldoende, terwijl u de houten variant regelmatig moet schilderen.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Voor het bepalen van de isolatiewaarde kijken we naar de U-waarde. De U-waarde is een warmteverliescoëfficient die aangeeft hoeveel warmte er verloren gaat via het raamkozijn. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde is. In het Bouwbesluit van 2012 staat aangegeven dat nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan een warmteverliescoëfficient (U-waarde) van maximaal 4.2. Dit betekent dat ook wanneer u in Westerbork bij een bestaande woning een raamkozijn wilt vervangen, de nieuwe isolatiewaarde aan deze eisen moet voldoen. De gemiddelde U-waarde van kunststof ligt tussen de 1,4 en 1,8. Combineer kunststof raamprofielen met dubbel glas of hoogrendementsglas voor een optimale isolatie.Dubbele beglazing of HR-glas?

In verband met de lage isolatiewaarde van enkel glas, is het plaatsen hiervan niet aan te raden. Voor een goede isolatie is het minimaal vereist om te kiezen voor dubbel glas, maar hoogrendementsglas is een nog betere keuze.

Bij HR-glas heeft u de keuze uit HR+, HR++ of HR+++. De beglazing bestaat uit twee of drie glasplaten met een spouw. De spouw is gevuld met lucht of edelgas welke zorgt voor de goede isolatie. De isolatie wordt daarnaast nog versterkt door een speciale coating. Met dubbel glas of HR-glas bespaart u op uw energierekening. Dubbel glas is al een stuk beter, maar voor de beste isolatie en verhouding qua kosten en energiebesparing moet u kiezen voor HR.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Bij houten raamkozijnen is het nodig om ze minstens één keer per vijf jaar opnieuw te schuren en te verven. Daarnaast moet u ze regelmatig schoonmaken. Dit onderhoud heeft u niet met kunststof kozijnen. Het is al genoeg om ze jaarlijks schoon te maken met een sopje. Door de kozijnen jaarlijks te reinigen voorkomt u groene aanslag en verkleint u de kans op een lekkage.

Dit geldt tevens voor het schoonmaken van dakkapellen en gevelbekleding. Desondanks kan het voorkomen dat uw kozijn beschadigt raakt. De reparatie van kunststof is zeer lastig. Schakel voor een dergelijke reparatie altijd de hulp van een erkend vakman uit Westerbork in.kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Vuil of aanslag moet verwijderd worden van uw kozijn. Gebruik een sopje om uw kozijnen schoon te maken. Belangrijk is dat u hiervoor geen schuurspons gebruikt, maar een zachte spons of doek. Een schuurspon kan lelijke krassen achterlaten op uw raamkozijn. Hardnekkig vuil is soms lastig te verwijderen, maar gebruik geen schuurmiddel of een agressief schoonmaakmiddel. Hetzelfde geldt voor bleek of chloor. Deze schoonmaakmiddelen beschadigen het kunststof. Vergeet niet het raambeslag schoon te maken. Pas op met het gebruik van olie of vet om de scharnieren in te vetten, dit kan de scharnieren ook beschadigen.


kunststof kozijnen schilderen

Schilderen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Westerbork de vraag of het mogelijk is om kunststof in een andere kleur te schilderen. Hoewel dit zeker een optie is, raden wij schilderen enkel aan wanneer u zeker nog meer dan 10 jaar gebruik maakt van deze kozijnen.

Het schilderen van een raamkozijn vraagt namelijk zoveel voorbereidingstijd met schuren, ontvetten en afplakken dat er aanzienlijke kosten aan zitten verbonden. Door deze voorbereidingswerkzaamheden zelf uit te voeren, wordt het laten schilderen van de kozijnen stukken aantrekkelijker.Diverse kleuren en designs

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, designs en stijlen. Door de veelzijdigheid van het materiaal is het bijvoorbeeld mogelijk om een kozijn met houtlook te plaatsen. Dit is niet van echt hout te onderscheiden.


Op deze manier heeft u alle voordelen van kunststof en de warme en natuurlijk uitstraling van hout. De kozijnen zijn daarnaast verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook antraciet of zwart voor een moderne uitstraling. Wilt u uw ramen verdelen met roeden? Vaak denkt men dat dat alleen mogelijk is door hout te gebruiken, maar ook met kunststof is dit mogelijk.

Reparatie

De reparatie van kunststof is zeer lastig, en wordt daarom ook afgeraden wanneer u weet dat de kozijnen niet zo lang meer meegaan. De prijzen voor de reparatie vallen al snel rond de €120,- per uur, met een meerprijs van €18 per kwartier. Scheurtjes in het materiaal en ernstige verkleuringen vormen voorbeelden van beschadigingen die directe reparatie vereisen. Ook het openingsmechanisme kan verslijten. De prijs voor een reparatie is afhankelijk van de ernst van de schade, en de duur van de reparatie.

Merken

Zoals u wellicht heeft gelezen bestaan er diverse schuifdeur, dakkapel en kozijnen merken. Ieder merk heeft haar eigen kenmerken en de prijzen en garantievoorwaarden variëren. Onderstaand een overzicht van de diverse merken die de gelieerde experts u leveren. Merken zoals: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco. Vult u gerust het offerteformulier in en u hoort spoedig van ons.


Kunststof kozijnen merken WesterborkVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

De specialisten uit ons netwerk in Westerbork zijn niet alleen gespecialiseerd in pvc, maar ook in het plaatsen of vervangen van een dakkapel, schuifdeur of gevelkleding. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe buitendeur of dakkapel. Door het vervangen over te laten aan een vakman, weet u zeker dat alles perfect uitgevoerd wordt. Hierdoor hebt u meer plezier van de dakkapel, gevelbekleding of schuifdeur van kunststof, aluminium of hout. Naast montage voorzien onze specialisten u graag van advies bij:

 • Schuifdeur en andere deuren
 • Dakkapel
 • Gevelbekleding (o.a. rabatdelen)

Dakkapellen

Door dakkapellen te plaatsen zorgt u ervoor dat een zolderkamer of badkamer met schuin dak leefbaarder wordt. Het creëert niet alleen veel licht, maar zorgt ook voor meer ruimte.

Dakkapellen verhogen daarnaast de waarde van uw woning in Westerbork. Doordat kunststof erg licht is, is het geschikt voor een dakkapel.

Een dakkapel kan zowel prefab geleverd worden als speciaal voor u op maat. De prijzen van een dakkapel zijn afhankelijk van de grootte, het materiaal en de kosten voor het monteren.


Plaatsing dakkapel

Het plaatsen van dakkapellen kan op twee manieren: terwijl de kapel prefab of op locatie wordt gemonteerd. Een prefab montage wordt door veel mensen geprefereerd, doordat de verbouwperiode dan beperkt blijft tot één dag.

Is een prefab montage geen optie? Dan moet de dakopbouw ter plekken in elkaar worden gezet. Dit neemt vaak één tot een aantal extra dagen in beslag. Ondanks deze extra verbouwtijd is het mogelijk dat de prijs voor een montage ter plekke minder hoog is dan de prefab variant.

Prijzen dakkapellen

Dakkapellen kennen hoge aanschafkosten, maar leveren veel ruimte en licht in uw woning in Westerbork op. Bovendien kunt u met goed geïsoleerde dakkapellen de energiekosten van uw pand sterk laten dalen. Een standaard dakkapel is vaak 150 cm hoog en 250 cm breed. De prijzen die hieraan verbonden zitten verschillen per materiaal, en hangen tevens af van het dak waarop u deze plaatst. Een houten dakkapel kost gemiddeld €3.300. Wilt u liever maatwerk? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €4.000,-. De prijzen van kunststof liggen iets hoger, maar bieden u vele voordelen wat betreft onderhoud. Een dakkapel van kunststof kost gemiddeld €3.800,- of gemiddelde €4.800 voor een op maat gemaakte kapel.Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Keurmerken

Voor zowel kozijnen, dakkapellen, gevelbekleding en schuifdeur geldt dat het belangrijk is rekening te houden met de vereiste keurmerken. Er bestaan verschillende keurmerken die door een groot aantal leveranciers worden toegepast. Hét keurmerk voor gevelbekleding, dakkapel of een raamkozijn van kunststof is het VKG-keurmerk. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie, en het label garandeert kwaliteit en productie met de meest zekere en innovatieve technieken. Een tweede keurmerk dat van belang is, is het FSC label. Dit certificaat wordt uitgegeven voor houten bouwproducten, en staat garant voor een duurzame productie en een eerlijke prijs.

Vergunning nodig in Westerbork?

Wilt u uw oude houten kozijnen laten vervangen door kunststof kozijnen? Dan heeft u in Westerbork in een aantal gevallen een vergunning nodig. Plaatst u nieuwe kozijnen, die er precies hetzelfde uitzien als de oude? Dan heeft u geen vergunning nodig. Verandert u het uiterlijk van de kozijnen? Dan heeft u in een vergunning nodig als u ze plaatst aan de voorzijde of de zijkant van uw woning.

Het plaatsen van nieuwe kozijnen aan de achterzijde van de woning is vergunningsvrij. Neem contact op met uw gemeente om te informeren naar de regels of doe de vergunningscheck.

kunststof kozijn prijzen in Westerbork

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Wilt u nieuwe kozijnen, deuren of een dakkapel? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier. U ontvangt dan zo snel mogelijk een aantal offertes van kozijnspecialisten uit de regio Westerbork. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald en de specialist met het beste aanbod. Ga ook voor de beste deal en vraag offertes aan!


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Landelijke dekking

  Wanneer u gebruik maakt van onze dienstverlening dan maakt u gebruik van een ervaren team van specialisten. Wij zijn meer dan 20 jaar geleden als een kleine onderneming van start gegaan in het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. In de loop der tijd is de markt veranderd en hierop hebben wij ingespeeld. Sinds een aantal jaren beheren wij een landelijk opererend netwerk van erkende kozijnspecialisten. U vindt ons in iedere provincie ruim vertegenwoordigd en we helpen u daarom ook graag in Westerbork.


  Bij u in de regio

  Door de groei die wij hebben doorgemaakt werken wij inmiddels samen met meer dan 200 aanbieders door het gehele land. Stuk voor stuk voor stuk vakbedrijven met een servicegerichte instelling en focus op kwaliteit. Ook in Westerbork hebben wij afspraken gemaakt meerdere vakbedrijven. Onderstaand een overzicht van de plaatsen bij u uit de provincie waar wij de meeste aanvragen uit ontvangen. Vraag via het offerteformulier meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs en aanbod om er een te kiezen die het beste bij uw wensen past.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertJeanine van Hoogterp – Alkmaar
  Wat een prettige ervaring hebben wij gehad met Kunststof Kozijn Expert. We ontvingen snel offertes en hebben op ons gemak alles uitgezocht. Nu genieten we al een tijd van onze nieuwe ramen.

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  Familie Meester – Westerbork
  Wij hebben via Kunststof Kozijnen Expert prijsopgaven aangevraagd voor een nieuwe dakkapel. We kregen vlot een aantal aanbiedingen en konden een goede keuze maken. Ik ben meer dan tevreden!

  Gratis offertes