Kunststof Kozijnen Groningen. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Groningen

Kunststof kozijnen Groningen

Overweegt u kunststof kozijnen aan te schaffen? Dit zal uw woongenot enorm doen stijgen! U hoeft nooit meer houtrot te verwijderen of met tegenzin uw kozijnen te schilderen: kunststof raamkozijnen zijn goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, waardoor u verzekerd bent van een resultaat dat jarenlang mee kan gaan!Bent u benieuwd naar de kosten van een kunststof kozijn? Of bent u juist geïnteresseerd in het plaatsen van dakkapellen, gevelbekleding of een schuifpui? Ook dit realiseert een vakman uit Groningen voor u. Bespaar eenvoudig tot 40% op de kosten, door de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken! Aanvragen van meerdere offertes doet u eenvoudig via ons offerteformulier.

Voordelen van kunststof

Het gebruik van kunststof voor een raamkozijn, is de afgelopen tien jaar enorm populair geworden. Dat is niet vreemd, want het materiaal biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Kiest u voor kunststof, dan kunt u hier in ieder geval lang van genieten. Het heeft namelijk een zeer lange levensduur van gemiddeld 50 jaar! Daar komt nog bij dat kunststof een uitstekende isolatiewaarde heeft, waardoor u flink op de stookkosten bespaart. Dit zijn volgens klanten de grootste voordelen van het materiaal:

 • lange levensduur van ongeveer 50 jaar;
 • bijna onderhoudsvrij;
 • heeft een uitstekende isolatiewaarde;
 • is goedkoop in aanschaf.

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Krijg een duidelijk inzicht in de kosten van verschillende experts.
 • Kies eenvoudig voor de vakman die het beste bij u past.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Prijzen kunststof kozijnen

Regelmatig krijgen specialisten van klanten de vraag of het mogelijk is een indicatie van de prijzen te geven. Omdat er een groot aantal factoren van invloed is op de uiteindelijke aanschafprijs, is dit niet eenvoudig. Wel kunnen wij u natuurlijk een indicatie van de gemiddelde kosten geven: Voor een vast raamkozijn van 80×120 centimeter betaalt u ongeveer €300,-. Deze prijs is inclusief plaatsing en beglazing. Voor een kozijn van 100×120 centimeter liggen de kosten iets hoger, namelijk rond de €375,-. Voor ramen met het formaat 120×180 centimeter betaalt u ongeveer €580,-. Zoals gezegd lopen de prijzen van de kozijnen sterk uiteen van soort tot soort. Een houten kozijn is bijvoorbeeld een stuk kostbaarder dan PVC, omdat het materiaal duurder in aanschaf is. Zoekt u in Groningen dus naar betaalbare kozijnen met vele voordelen? Kijk dan of kunststof iets voor u is.

Montagekosten

De montagekosten vormen een groot onderdeel van de totaalprijs. In principe kunt u ervan uitgaan dat de montagekosten ongeveer 50% van de totale prijs in beslag nemen, dat houdt in dat als uw kozijn €150,- kost, de montage ook rond de €150,- zal kosten. Het is goed om te weten dat deze montagekosten per expert enorm kunnen verschillen. Door de kosten van aanbieders met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van de scherpste prijzen. Zo bespaart u eenvoudig tot wel 40%! Het vergelijken van offertes doet u eenvoudig door contact op te nemen via het offerteformulier.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kwalitatieve kunststof kozijnen tegen scherpe prijzen

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de totale kosten!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters Groningen

Extra opties

Om uw woongenot te verhogen is het tevens mogelijk te kiezen voor extra opties. Zo is het ventileren van woningen erg belangrijk om een goede luchtvochtigheid te realiseren. Voor uw veiligheid en privacy is het waarschijnlijk geen goed idee om de ramen de gehele dag open te houden. Daarom is de aanschaf van een ventilatierooster een goed idee! Deze zijn smal en eenvoudig te bedienen, en zorgen voor een continue stroom verse lucht. Deze kosten ongeveer tussen de €20,- en €65,- per stuk en zijn daarmee relatief voordelig. Een andere beschikbare optie is een hor. Voor een hor van 60×60 centimeter betaalt u gemiddeld tussen de €70,- en €95,- per stuk.


kunststof kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Kiest u voor kozijnen op maat, dan wordt het raamkozijn volledig naar uw wensen geproduceerd. U neemt een beslissing wat betreft de kleur en een eventueel patroon en kiest welk soort kozijn u laat plaatsen. Gaat u bijvoorbeeld voor vaste ramen of wilt u een draairaam? Natuurlijk is het ook mogelijk om een vastraam te combineren met een draairaam. Voor het bestellen van kozijnen op maat is het belangrijk dat de maten correct worden doorgegeven. Indien gewenst komt hiervoor een specialist bij u langs in Groningen, zodat u zeker weet dat de maten op de juiste wijze zijn opgenomen.


Levensduur kunststof kozijnen

Wie graag verzekerd wil blijven van de duurzaamheid, isolatiewaarde en de andere vele positieve eigenschappen van een kunststof raamkozijn of dakkapel, zal deze op termijn moeten vervangen. Hoe lang een bepaald product meegaat is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Bestelt u de kozijnen bij één van de bekende A-merken, dan kunt u uitgaan van een gemiddelde levensduur van zo’n 50 jaar. Na deze periode is het, ook voor het effect van het isolatiemateriaal, aan te raden nieuwe ramen te plaatsen. Zijn de kozijnen al eerder ernstig beschadigd geraakt of is de uitstraling niet langer naar wens? Laat ze dan al eerder vervangen.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Het plaatsen van goedkope kunststof kozijnen is een klus die u het beste uitbesteed aan een ervaren vakman. Dan weet u zeker dat het gat in uw gevel binnen een werkdag weer volledig gedicht is én profiteert u van een optimale isolatie. Voor het plaatsen van het nieuwe kozijn is het uiteraard noodzakelijk dat het oude kozijn verwijderd wordt. In de meeste gevallen zal ook het stelkozijn moeten worden vervangen. Zodra het nieuwe stelkozijn is geplaatst, wordt het kunststof raamkozijn hier tegenaan bevestigd. Het plaatsen gebeurt vrijwel altijd nog zonder de glasplaten, zodat deze niet beschadigd raken. Tot slot worden de glasplaten bevestigd wanneer het kozijn volledig geplaatst is.


Video: kozijnen vervangen
Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Wij brengen u in contact met diverse leveranciers uit Groningen. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen in Groningen

Kunststof, aluminium of hout?

Kunststof is verreweg de meest voordelige keuze en biedt vele voordelen, zoals een goede isolatie, een lange levensduur en het heeft maar weinig onderhoud nodig. Kunststof is echter niet de enige mogelijkheid.

In Groningen is ook het houten raamkozijn nog steeds erg populair. Hout heeft namelijk een erg warme en charmante uitstraling en past goed bij authentiekere woningen.

Woont u in een nieuwe woning of wenst u een raamprofiel met een iets robuustere uitstraling? Vraag dan naar de mogelijkheden van aluminium. Dit is iets duurder in aanschaf, maar biedt voordelen die vergelijkbaar zijn met PVC.


kunststof draaikiepraam

Soorten kozijnen

Voor wie een nieuw raam- of deurkozijn wil in zijn woning in Groningen, moet verschillende keuzes maken. Eén van de keuzes is het soort raamkozijn. Er bestaan verschillende soorten raamkozijnen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo is een vast raam voordelig, maar deze biedt geen mogelijkheid tot ventilatie. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld dakramen met een tuimelas en draai-kiepramen die zorgen voor een uitstekende ventilatie. In Groningen zijn dit de meest gekozen soorten ramen:

 • Draai-kiepramen
 • Vast ramen
 • Valramen

Kunststof deurkozijn

Naast het plaatsen en vervangen van raamprofielen, zit u bij de experts uit ons netwerk ook goed voor hulp bij het installeren van een nieuw deurkozijn. Wilt u uw oude hardhouten deurkozijn vervangen door een kunststoffen exemplaar? Dan weet u zeker dat u vervolgens van een aantal voordelen profiteert. Zo hoeft u het deurkozijn minder vaak te schilderen, is schoonmaken vaak voldoende onderhoud en bent u zeker van een lange levensduur. Het nadeel van een kunststoffen deurkozijn is dat een eventuele reparatie bemoeilijkt wordt. Het vervangen van een deurkozijn is niet ingewikkeld, maar de professionals uit ons netwerk in Groningen helpen u met plezier.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Bij isolatie wordt er gekeken naar de zogeheten U-waarde van het raam- of deurkozijn. Hoe hoger deze U-waarde, des te meer warmte het materiaal per vierkante meter doorlaat. Met andere woorden: hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie. Wanneer u graag profiteert van een optimale isolatiewaarde, is het aan te raden te kiezen voor PVC. Hiervan ligt de U-waarde gemiddeld rond de 0,72 W/m²K. Dit is nog iets lager dan de gemiddelde U-waarde van hout: rond de 0,80 W/m²K. Natuurlijk is het materiaal niet de enige invloed op de isolatiewaarde van uw raamkozijn: ook de beglazing speelt hierin een grote rol.Dubbele beglazing of HR-glas?

Dat dubbel glas beter scoort op het gebied van isolatie beter is dan enkel glas, is in principe algemeen bekend. Maar wist u dat er al vele verschillende soorten beglazing verkrijgbaar zijn met een betere U-waarde dan standaard dubbel glas? Neem bijvoorbeeld dubbel isolatieglas. Dit is een dubbel gelaagde glasplaat, gevuld met edelgas.

Daarnaast heeft isolatieglas een extra coating die warmte weerkaatst. Hierdoor blijft de warmte ’s zomers buiten en ’s winters juist binnen!

Wilt u optimaal op de stookkosten besparen? Dan is het verstandig om te kiezen voor dubbel isolatieglas zoals HR+, HR++ of zelfs HR+++ beglazing. Kies zo milieubewust als u wil, ook in Groningen! Het dubbel glas is bovendien bevorderlijk voor de geluidsisolatie.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Het onderhouden van kunststof raamkozijnen neemt maar weinig tijd in beslag. Over het algemeen is het namelijk voldoende om de ramen simpelweg te reinigen met een vochtige doek en een lauwwarm sopje. Naast het schoonmaken van de raamprofielen hoeft er weinig onderhoud uitgevoerd te worden. Wilt u echter profiteren van een zo’n lang mogelijke levensduur? Onderneem dan de volgende stappen:

 • Reinig de raamprofielen eens per jaar met een sopje.
 • Controleer ook het hang en sluitwerk, zodat u er zeker van bent dat deze optimaal functioneren.
 • Zet de kozijnen in de was. Dit heeft als voordeel dat vuil zich minder snel hecht aan het oppervlak, waardoor het eenvoudig te reinigen is. Door ook het hang- en sluitwerk te smeren, blijft dit soepel en gaat het langer mee.kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Het reinigen van kunststof raamkozijnen houdt, in vergelijking met het onderhoud van bijvoorbeeld houten raamprofielen, weinig in. Het is in principe voldoende om het kozijn met een vochtige doek af te nemen. U kunt hiervoor een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Kies wel voor een schoonmaakmiddel zonder bleek. Belangrijk om te weten is dat het kunststof niet goed tegen schurende reinigingsmiddelen kan. Gebruik daarom nooit een schuurspons, want die beschadigt het oppervlak. Spoel de kozijnen naderhand goed af met water, zodat al het schoonmaakmiddel verwijderd is. Dit voorkomt namelijk vervelende vlekken.


kunststof kozijnen schilderen

Schilderen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Groningen de vraag of het mogelijk is kunstof te schilderen. Hoewel schilderen zeker een optie is, is dit qua prijs alleen goedkoper dan vervangen, wanneer u nog meer dan tien jaar van deze kozijnen gebruik wilt maken.

Het schilderen van raamkozijnen neemt namelijk meerdere dagen in beslag. Zo dient u alles eerst te schuren, ontvetten en af te plakken voordat het schilderen überhaupt mogelijk is.Diverse kleuren en designs

Wanneer u kiest voor kunststof, dan heeft u de keuze uit een groot aanbod aan kleuren en designs. Natuurlijk is het mogelijk om kunststof ramen te plaatsen in elke gewenste kleur. U heeft echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor PVC met een speciaal design, zoals een houtlook.


Hierop worden houtnerven nagebootst, waardoor het lijkt alsof u echte houten ramen heeft. Ook qua uiterlijk heeft u diverse mogelijkheden. Voor een echte klassieke uitstraling kunt u bijvoorbeeld voor een raamkozijn met roeden kiezen. Besluit u om kozijnen te kopen? Dan bepaalt u zelf hoe u de verdeling van de roeden op het glas wilt hebben!

Reparatie

De reparatie van kunststof is in vergelijking met andere materialen relatief ingewikkeld. Het is daarom aan te raden voor een reparatie de hulp van een erkend kozijnenspecialist in te schakelen. Er bestaan verschillende soorten beschadigingen die kunnen ontstaan bij een raamkozijn. Zo kan het kunststof scheuren of verkleuren.

Wanneer het gaat om een kleine beschadiging, dan zal een professional spot reparatie toepassen.

Merken

Zoals u vast hebt ontdekt, bestaan er veel merken op het gebied van schuifdeur, dakkapel en raamkozijn. Ieder merk biedt eigen specificaties aan en de prijzen en garantievoorwaarden variëren eveneens. Hiernaast vindt u een overzicht van de diverse merken van onder meer houten, aluminium en kunststof dakkapellen en gevelbekleding: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco. Hebt u interesse in een bepaald merk en wilt u meer weten over de prijzen of advies van onze vakman? Vraag het onze expert!


Kunststof kozijnen merkenVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

De experts uit ons netwerk in Groningen doen meer dan alleen het plaatsen of vervangen van raamkozijnen. Een vakman helpt u bij de aanschaf van bijvoorbeeld een schuifpui of deuren. Heeft u altijd al eens overwogen om een dakkapel te laten plaatsen? Wij kunnen u tevens in verbinding stellen met meerdere experts op het gebied van dakkapellen: gratis en vrijblijvend! Twijfel daarom niet langer en neem contact met ons op, zo ontvangt u zo spoedig mogelijk offertes op maat op het gebied van:

 • het plaatsen van een schuifpui;
 • de aanschaf van dakkapellen;
 • vervangen en plaatsen van deuren;
 • Gevelbekleding.

Dakkapellen

Veel klanten van de specialisten uit ons netwerk zijn enorm gecharmeerd van dakkapellen. Dat is natuurlijk niet vreemd, de plaatsing van een dakkapel is nou eenmaal een geschikte manier om extra leefruimte te creëren zonder dat u wekenlang overlast ervaart van een verbouwing.

Ook bij de aanschaf van een dakkapel, heeft u de keuze uit diverse materialen, modellen en constructies. Kies bijvoorbeeld voor een prefab kunststof model voor een goede isolatie en eenvoudige installatie, of laat een traditionele houten dakkapel plaatsen voor een authentieke uitstraling.

Kiest u voor een dakkapel op maat? Dan heeft u bovendien verschillende mogelijkheden met betrekking tot de afwerking van de boei- en rabatdelen.


Plaatsing dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel heeft heel wat voeten in aarde. Om de verbouwtijd te verminderen, adviseren wij om de dakopbouw prefab te laten maken in de fabriek. In dit geval is het mogelijk om binnen een dag de dakkapel te plaatsen bij uw woning.

Is een prefab constructie geen optie? Dan zullen onze professionals de opbouw ter plekken in elkaar zetten. Dit neemt meer tijd in beslag, maar heeft vaak ook een lagere prijs, doordat er op fabriekstijd bespaard wordt.

Prijzen dakkapellen

Dakkapellen bestaan in vele soorten, maten en prijzen. Een dakkapel kiest u daarom ook niet zomaar. Het is verstandig om te overleggen met een expert uit Groningen. De kosten verschillen enorm per situatie. Wel kunnen we u een indicatie van de kostprijs geven. Voor een prefab kunststof dakkapel, liggen de kosten gemiddeld rond de €3.800,-. Voor hout ligt deze prijs rond de €3.300,-. Wanneer u kiest voor een traditionele constructie, dan heeft u tevens de keuze tussen hout en PVC. Voor hout liggen de kosten dan gemiddeld rond de €4.000,- en voor kunststof betaalt u gemiddeld €4.800,-.Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Keurmerken

Zekerheid is altijd fijn. Een keurmerk dat is gegeven aan een bedrijf uit Groningen of een product zoals een dakkapel, raamkozijn of schuifdeur kan hiervoor zorgen. Zo weet u zeker dat u iets goeds koopt. Voorbeelden van keurmerken op het gebied van kozijnen en dakkapellen zijn VKG, KOMO en SKG. Dit is natuurlijk slechts een greep uit het brede aanbod. Het VKG-keurmerk is een branchevereniging. Kiest u voor een bedrijf dat is aangesloten bij dit keurmerk, dan bent u gegarandeerd van een betrouwbaar bedrijf. KOMO is een keurmerk voor producten, wanneer een product dit keurmerk heeft dan voldoet het aan alle wettelijke eisen. Tot slot geeft het SKG keurmerk een indruk van de veiligheid van het hang- en sluitwerk.

Vergunning nodig in Groningen?

Wanneer u de kozijnen gaat vervangen, dan is het in sommige gevallen noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Ook voor de plaatsing van een dakkapel is vaak een vergunning nodig. In principe zijn er diverse manieren waarop u toch zonder vergunning aan te slag kunt. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de dakkapellen of kozijnen zich aan de achterzijde van de woning bevinden, en vanaf de openbare weg niet zichtbaar zijn.

Wilt u er zeker van zijn dat u vergunningsvrij aan de slag kunt? Doe online dan een vergunningscheck, of informeer bij één van de experts in Groningen.

kunststof kozijn prijzen in Groningen

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Wilt u offertes vergelijken? Onze gratis service werkt als volgt: u geeft allereerst uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan op ons contactformulier. Wij brengen u vervolgens in contact met een aantal bedrijven (maximaal 5) uit uw eigen regio. Deze bedrijven sturen u een offerte op maat, waarna u eenvoudig de verschillende prijzen met elkaar kunt vergelijken. Kies zo voor de vakman die het beste bij u past, die als eerste kan beginnen of die u de laagste prijs biedt!


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Landelijke dekking

  Wanneer u gebruikmaakt van onze dienstverlening, dan raadpleegt u een ervaren team van deskundigen in Groningen. Wij zijn meer dan 20 jaar geleden als kleine onderneming van start gegaan in het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. In de loop der tijd is de markt veranderd en hierop hebben wij ingespeeld. Sinds enkele jaren beheren wij een landelijk opererend netwerk van erkende kozijnspecialisten. Wij zijn in iedere provincie ruim vertegenwoordigd, en dus ook in Groningen.


  Bij u in de regio

  Door de groei die wij hebben doorgemaakt werken wij inmiddels samen met meer dan 200 aanbieders door het hele land, waaronder dus ook in Groningen. Stuk voor stuk zijn het bedrijven met een servicegerichte instelling en focus op kwaliteit. Ook in Groningen staan er afspraken met topbedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van de plaatsen bij u in de buurt die de meeste aanvragen bij ons doen. Vult u gerust het offerteformulier in en u hoort spoedig van ons.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertFamilie Stoker – Groningen
  Wij hebben via Kunststof Kozijnen Expert prijsopgaven aangevraagd voor een houten dakkapel. Dit resulteerde in meerdere aanbiedingen van dakkapellen waaruit we de beste keuze hebben gemaakt. Meer dan tevreden!

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  M. Herman – Middelburg
  Toen onze houten kozijnen aan vervanging toe waren, wilden wij deze laten vervangen door kunststof. Na een offerteaanvraag kwamen de offertes al snel binnen. Wij kozen voor de goedkoopste vakman uit Groningen.

  Gratis offertes