Kunststof Kozijnen Drenthe. Topkwaliteit tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan.

kunststof kozijnen Drenthe

Kunststof kozijnen Drenthe

Het plaatsen van kunststof kozijnen levert u vele voordelen op. U hoeft uw kozijn nooit meer te schilderen, onderhoud is praktisch overbodig én u gaat enorm besparen op uw energierekening! Bent u geïnteresseerd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een nieuw kunststof raamkozijn? Of wenst u meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het plaatsen van een kozijn op maat? De leveranciers uit ons netwerk voorzien u graag van een persoonlijk advies. Ook bij een beschadiging aan een raam- of deurkozijn kunt u contact met ons opnemen. Eén van de specialisten uit Drenthe zal dan spoedig een reparatie uitvoeren. Vraag vrijblijvend en kosteloos offertes aan voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Voordelen van kunststof

Kunststof biedt vele voordelen ten opzichte van houten kozijnen, gevelbekleding of dakkapellen. Allereerst is het materiaal onderhoudsarm. Dit is fijn voor u: want u bent minder tijd kwijt aan het reinigen van uw gevelbekleding of kozijn! Daarnaast heeft PVC een uitstekende isolatiewaarde. Heeft u op dit moment houten gevelbekleding? Door dit te vervangen met kunststof zult u flink besparen op uw energiekosten! Al met al zijn dit de belangrijkste voordelen:

 • een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar;
 • uitstekende isolatiewaarde, zowel warmte als akoestisch;
 • iInbraakwerend en verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren;
 • voordelig in aanschaf.

Waarom Kunststof Kozijn Expert?

 • Krijg een duidelijk inzicht in de kosten van diverse leveranciers.
 • Kies eenvoudig de vakman die het beste bij u past.
 • Bespaar tot wel 40% op de uiteindelijke kosten!

Gratis offertes aanvragen

Werkzaamheden (*)


Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)

Materiaalsoort deuren (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)Prijzen kunststof kozijnen

Voor klanten met een beperkt budget zijn kunststof raamkozijnen een uitstekende keuze. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur voor kleur, design en het soort kozijnen varieert de prijs. Een grote invloed op de totale kosten zijn de montagekosten. Deze verschillen per leverancier, waardoor de totale kosten flink kunnen verschillen. Met het vergelijken van offertes bespaart u enorm.

Stel: u laat een vast raamkozijn plaatsen met de afmetingen 80 x 120 centimeter. Als u dit combineert met een houtnerf profiel en HR++ isolatieglas, dan liggen de kosten inclusief montage rond de €300,-. Voor eenzelfde raamkozijn van het formaat 100 x 120 centimeter, lopen de kosten op tot ongeveer €375,-. Kiest u voor kozijnen met de afmetingen 120 x 180 centimeter? Reken dan op een gemiddelde prijs van ongeveer €580,-.

Montagekosten

Wanneer de nieuwe kozijnen worden geplaatst door iemand zonder ervaring, is er zeker de kans op beschadigingen aan de gevel of aan het raamkozijn. Daarom is het aan te raden de montage uit te besteden aan een vakman uit Drenthe. De montagekosten verschillen per leverancier. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders, zodat u verzekerd bent van het scherpste tarief! In principe kunt u er rekening mee houden dat de montagekosten ongeveer 50% van de totaalprijs bedragen. Kiest u voor een draai-kiepraam? Dan zullen de montagekosten een stuk hoger uitvallen dan wanneer u een standaard vast raam laat plaatsen.


Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kozijnVoorbeeldmaatUitvoeringPrijzen, incl. plaatsing en benodigdheden*
Kunststof kozijn (vast raam)80x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€300,-
Kunststof kozijn (vast raam)100x120cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€375,-
Kunststof kozijn (vast raam)120x180cmHoutnerf-profiel, wit, HR++ glas, hang-en sluitwerk€580,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, beglazing en hang- en sluitwerk. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Vergelijk vrijblijvend specialisten uit Drenthe en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


kunststof kozijnen ventilatieroosters

Extra opties

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen zijn er, tegen een meerprijs, vaak een aantal extra optie’s leverbaar. Eén van deze opties is een ventilatierooster. Ventilatieroosters zijn essentieel om uw woning in Drenthe voldoende te ventileren, zeker als u een vast raam laat plaatsen. Deze laat u dag en nacht open staan, zodat het vocht de kans krijgt uw huis te verlaten. Een ventilatierooster is relatief voordelig, dit kost ongeveer tussen de €20,- en €65,- per stuk. Een tweede mogelijkheid is de installatie van een hor. Zo kunt u ’s zomers uw ramen openzetten zonder bang te hoeven zijn voor ongedierte. Een hor kost gemiddeld tussen de €70,- en €95,- per stuk.


kunststof kozijnen op maat in Drenthe

Kozijnen op maat

In verscheidene bouwzaken is het mogelijk om een raamkozijn aan te schaffen. Vaak gaat het hier om standaardmaten, die niet altijd de beste optie zijn. Bij de leveranciers uit Drenthe heeft u dan ook de mogelijkheid om te kiezen voor kozijnen op maat. Een vakman komt bij u thuis langs om de oude kozijnen op te meten, zodat u verzekerd bent van de juiste maten. Het is echter ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kozijn met roeden. Dit past vooral erg goed bij oudere woningen, omdat het een klassieke uitstraling heeft. Combineer dit met PVC met een houtlook en uw huis in Drenthe oogt volledig authentiek!


Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof is relatief voordelig, maar dat betekent niet dat u hoeft in te leveren op kwaliteit. De kozijnen hebben een lange levensduur en vormen daarmee een duurzame oplossing. Zonder dat u veel onderhoud hoeft uit te voeren, is het mogelijk dat de kunststof kozijnen tot wel 50 jaar lang meegaan! Zelfs na deze 50 jaar kunnen de kozijnen eventueel nog prima functioneren. Wel zal dan de isolerende waarde verminderen. Zijn de kozijnen al eerder zodanig beschadigd dat een reparatie niet voldoende is? Of bent u toe aan een andere uitstraling van uw raam- of deurkozijn? Dan kunt u er natuurlijk ook al eerder voor kiezen om deze te vervangen.

Kunststof kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Als u geen ervaring heeft in het plaatsen van kozijnen, dan raden wij u aan om de montage over te laten aan een vakman. De specialist uit Drenthe zal eerst het oude kozijn verwijderen. Is het oude stelkozijn in goede staat? Dan wordt deze hergebruikt. In de meeste gevallen plaatst de vakman echter een nieuw, kunststof stelkozijn. Dit kunt u zien als een soort muuranker, waar het uiteindelijke raamkozijn tegenaan geplaatst wordt. Pas als het kozijn gemonteerd is worden de raamplaten ook bevestigd. Hierna volgt het raambeslag en het afstellen van de ramen. Als afwerking wordt vervolgens de dagkanten geplaatst en eventueel een nieuwe dorpel en vensterbank.


Video: kozijnen vervangen
Wilt u besparen op uw nieuwe kozijnen?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van leveranciers uit Drenthe.

Gratis offertes

kunststof raamkozijnen

Kunststof, aluminium of hout?

Bent u toe aan nieuwe raamkozijnen? Dan heeft de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is verreweg de voordeligste optie en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Toch blijft ook hout in Drenthe populair. Hout heeft een bepaalde charme die perfect aansluit bij authentiekere woningen. Hoewel hout iets meer onderhoud vereist, vinden sommige klanten het juist een voordeel dat zij dit materiaal eenvoudig kunnen schilderen.

Bent u op zoek naar een materiaal dat juist een uniek uiterlijk heeft? Kies dan voor aluminium. Dit heeft een robuuste, moderne uitstraling die goed past bij moderne woningen.


kunststof draaikiepraam Drenthe

Soorten kozijnen

Naast de keuze voor het materiaal, de beglazing en de kleuren van de kozijnen, is het bovendien noodzakelijk om te kiezen tussen de verschillende kozijnsoorten. Welke soort kozijnen voor u de meest geschikt zijn, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bent u geïnteresseerd in een raam dat u kunt openen? Dan is een draai-kiepraam of een valraam misschien een goede keuze. Een draai-kiepraam kan op twee manieren geopend worden terwijl een valraam enkel geopend wordt door deze naar binnen te laten vallen.

 • Vast raam
 • Draai-kiepraam
 • Valraam

Kunststof deurkozijn

Naast kunststoffen kozijnen, bestaan er vele overige bouwonderdelen die men van dit product kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een deurkozijn van kunststof. Een deurkozijn moet, evenals een raamkozijn, een bestendigheid hebben tegen de weersinvloeden en, nog belangrijker, een veilige barrière vormen tegen inbraak. Hoewel voor een deurkozijn van de voordeur nog regelmatig wordt gekozen voor hout, is een voor binnendeuren een kunststoffen deurkozijn steeds vaker de gebruikelijke keuze. Doordat een deurkozijn van kunstmateriaal weinig onderhoud vraagt, is het zeker dat deze jarenlang meegaat. Nadeel is wel dat een reparatie vrijwel onmogelijk is, en dat u het deurkozijn lastig in een andere kleur kunt schilderen.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Als u geïnteresseerd bent in het besparen op uw energiekosten, dan vormt kunststof een goede keuze als basis voor uw kozijnen. Houten kozijnen hebben een slechtere isolatiewaarde dan kunststof. De isolatiewaarde wordt vaak aangegeven met een zogeheten U-waarde. Deze U-waarde drukt uit in welke mate het materiaal warmte doorlaat. Hoe lager deze waarde, des te beter het materiaal dus isoleert. PVC heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,73 W/m²K. Hout heeft juist een gemiddelde U-waarde van 0,08 W/m²K. Bij de keuze voor kunststof bent u dus verzekerd van de snelste terugverdientijd!Dubbele beglazing of HR-glas?

Dubbel glas heeft duidelijke voordelen ten opzichte van enkel glas. Ideaal dus voor een raam of dakkapel. Ter vergelijking: de U-waarde van enkel glas is bijna 6 W/m²K, terwijl dubbel glas een U-waarde van rond de 3 W/m²K scoort.

Tegenwoordig is er echter een glassoort die nog beter isoleert dan standaard dubbel glas: dubbel isolatieglas. Isolatieglas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, is verkrijgbaar in verschillende varianten: HR+, HR++, HR+++. Bij dit glas varieert de U-waarde tussen de 1,2 – 2 W/m²K. Hoe beter de isolatiewaarde, des te hoger de prijs.

Laat u daarom goed informeren door een expert uit Drenthe. Hij kan u vertellen welk soort dubbel glas voor u de beste keuze is.

Onderhoudstips voor kunststof kozijnen

Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor kunststof raamkozijnen in plaats van de houten variant. Dit biedt onder meer het voordeel dat het onderhoud van de raamprofielen veel minder tijd in beslag neemt. Desalniettemin is het schoonmaken van een kozijn alsnog van belang. Er zijn een aantal onderdelen die u kunt onderhouden, om zo te profiteren van een optimale levensduur:

 • Reinig het oppervlak periodiek van vervuiling en groene aanslag. Dit voorkomt dat het vuil het materiaal aantast;
 • Controleer tijdens het reinigen of al het hang- en sluitwerk nog voldoende functioneert;
 • Zet het kunststof eens per jaar in de was, om veroudering tegen te gaan. Smeer ook de scharnieren, zodat de bewegende delen goed blijven lopen.kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken? Handige tips

Hoewel u het kunststof niet intensief hoeft te onderhouden, is het voor de uitstraling en kwaliteit verstandig om het materiaal eens in het jaar te reinigen. Dit kunt u in de meeste gevallen gewoon met een sopje en een vaatdoek doen. Het is in ieder geval belangrijk om hierbij geen gebruik te maken van een schuursponsje of schurend schoonmaakmiddel. Dit zal het materiaal beschadigen en doet daarom meer kwaad dan goed. Dit betekent ook dat u geen gebruik kunt maken van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor. Is uw kozijn toch beschadigd? Neem dan contact met ons op. Eén van de vakmannen zal dan een reparatie uitvoeren.


kunststof kozijnen schilderen

Schilderen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Drenthe de vraag of het mogelijk is hun kozijnen of dakkapel te schilderen in een andere kleur. Dit is zeker mogelijk, mits u hiervoor de juiste voorbereidingsmaatregelen in acht neemt. Zo moet u het materiaal eerst schuren en ontvetten.

Vervolgens moet u het raamkozijn schoonmaken met water en laten drogen. Daarna is het nodig een grondverf toe te passen. Pas daarna is het echte schilderen mogelijk. Om de kwaliteit te behouden adviseren wij eens per vijf jaar de buitenzijde van hardhouten gevelbekleding te verven.Diverse kleuren en designs

Dat u PVC niet hoeft te schilderen, wil niet betekenen dat u beperkt bent in de kleurkeuze. Eén van de belangrijkste voordelen van kunststof, is dat dit verkrijgbaar is in een breed aanbod aan kleuren en designs. Droomt u al jaren van een prachtige houten dakkapel maar is uw budget niet toereikend?

Kies dan bijvoorbeeld voor een kunststof met houtlook! Hierin worden houtnerven nagebootst, waardoor het de uitstraling van echt hout krijgt! Dit is ook een mogelijkheid bij het plaatsen van kunststof raamkozijnen. Zo geeft u de woning de uitstraling die u wenst.


Reparatie

Door veelvuldig gebruik kunnen er diverse soorten beschadigingen ontstaan aan het kunststof van kozijnen en dakkapellen. Zo is het mogelijk dat er verkleuringen van het materiaal optreden, of dat er kleine scheurtjes ontstaan. Wat de beschadiging ook is, wij adviseren om altijd een professional in te schakelen voor de reparatie. Voor zowel dakkapel als kozijn geldt dat er twee vormen van reparatie bestaan: spotreparatie en saneren. Wat de beste methode van reparatie is voor de dakkapel bij u thuis, hangt af van de mate van beschadiging.

Merken

Er bestaan diverse merken van schuifdeur, dakkapel, gevelbekleding en kozijnen. Ieder kozijnen, dakkapellen of gevelbekleding merk heeft haar eigen kwaliteiten – van houten tot aluminium varianten – en daarmee variëren ook de prijzen en garantievoorwaarden per schuifdeur of kozijn. Vult u gerust het offerteformulier in en u hoort spoedig van ons wat de prijzen in Drenthe zijn. Een overzicht van merken die de experts kunnen leveren zijn: Gayko, Weru, Knipping, Aluplast, Veka, Profine, Rehau en Schüco.


Kunststof kozijnen merkenVia Kunststof Kozijnen Expert bent u verzekerd van hoogwaardige service en topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bespaar op de aanschaf, vraag vrijblijvend offertes aan!Meer dan kozijnen alleen

De expertise van de specialisten uit ons netwerk gaat veel verder dan kozijnen alleen. Behalve standaard raam- of deurkozijnen, is het ook mogelijk om offertes aan te vragen voor het plaatsen van een schuifpui. Heeft u bovendien interesse in het plaatsen van een dakkapel? Dit biedt vele voordelen, waaronder een verhoogd wooncomfort én hogere woningwaarde. Tot slot bent u ook voor het plaatsen van nieuwe gevelbekleding bij ons aan het juiste adres. Hiermee verhoogt u de isolatiewaarde van uw woning én ziet uw woning in Drenthe er weer stralend uit!

 • Dakkapellen
 • Gevelbekleding
 • Schuifpui

Dakkapellen

Overweegt u het plaatsen van een dakkapel? Hiermee verhoogt u uw wooncomfort enorm.U zorgt namelijk voor extra daglicht in huis én u vergroot de loopruimte. Met het plaatsen van dakkapellen transformeert u een kleine, donkere slaapkamer dus tot een grote en lichte ruimte! Ook kunststof dakkapellen worden geplaatst door de experts uit Drenthe. Omdat het in de meeste gevallen gaat om een prefab dakkapel, bent u vaak verzekerd van een scherpe prijs.

Wilt u graag een dakkapel op maat laten maken? Dan is hout de beste keuze. Een expert zal u met plezier adviseren over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen.


Plaatsing dakkapel

Het plaatsen van dakkapellen is een ingrijpende klus, die u zeker niet zelf kunt uitvoeren. In de meeste gevallen worden dakkapel prefab geplaatst. Dit houdt in dat de productie grotendeels in de fabriek plaats vindt, waarna het op de dag van de verbouwing zelf enkel een kwestie van plaatsen is. Een prefab model is dan ook binnen één werkdag geplaatst. Kiest u voor een traditioneel gebouwde dakkapel? Houd er dan rekening mee dat de verbouwing twee tot drie dagen in beslag neemt. De vakmannen zorgen ervoor dat uw dak na de eerste werkdag weer volledig is afgesloten, maar voor de afwerking van onder andere de rabatdelen dient u rekening te houden met extra werkdagen.

Prijzen dakkapellen

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. De prijzen van dakkapellen variëren per materiaal, model en afmeting. Als u zeker wilt weten wat dakkapellen gemiddeld kosten, dan is het verstandig om een offerte op maat aan te vragen. Heeft u een beperkt budget? Dan is een prefab model de beste keuze. Voor een kunststof dakkapel betaalt u ongeveer €3.800,- en voor hout ligt de prijs rond de €3.300,-. Natuurlijk zijn ook dakkapellen op maat verkrijgbaar. Dit houdt in dat de dakkapellen ter plekke opgebouwd worden. Voor dakkapellen op maat van PVC liggen de kosten gemiddeld rond de €4.800,- en voor hout kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer €4.000,-Prijstabel: dakkapellen

Soort dakkapelPrefabMaatwerk
KunststofGemiddeld €3.800,-Gemiddeld €4.800,-
PolyesterGemiddeld €4.800,-N.v.t.
HoutGemiddeld €3.300,-Gemiddeld €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Keurmerken

Als een bedrijf of materiaal beschikt over een keurmerk, dan geeft dit u als klant extra zekerheid. Op het gebied van kunststof en kozijnen bestaan er diverse keurmerken waar u rekening mee dient te houden. Een belangrijk keurmerk is het VKG-keurmerk, dit is een branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen. Ook het KOMO keurmerk is van belang als u een nieuw raamkozijn aan wilt schaffen. Een raamkozijn dat bestempeld is met het KOMO keurmerk voldoet aan alle opgestelde regels van de overheid. Natuurlijk wilt u ook de veiligheid in uw woning garanderen. Het SKG keurmerk geeft een indicatie van de veiligheid van het hang en sluitwerk. Kies voor een raamkozijn met SKG klasse 3 voor een optimale inbraakbeveiliging.

Vergunning nodig in Drenthe?

Voor verschillende werkzaamheden die het uiterlijk van uw woning aanpassen, is het belangrijk om te achterhalen of u verplicht bent een vergunning aan te vragen. In de meeste gevallen heeft u een vergunning nodig op het moment dat u het raamkozijn aan de voorzijde van uw woning wilt laten vervangen. Laat u het raamkozijn aan de achterzijde vervangen? In dat geval is het vaak mogelijk om zonder vergunning te verbouwen. Twijfelt u? Online kunt u eenvoudig een vergunningscheck doen om te controleren of u vergunningsplichtig bent. Een specialist uit Drenthe kan u tevens adviseren over de plaatselijke wet- en regelgeving omtrent het vervangen van kozijnen.

kunststof kozijn prijzen

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Onze service is geheel kosteloos en vrijblijvend. Hoe het werkt? Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk een aantal offertes op maat op. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan, zodat de experts uit Drenthe een duidelijk beeld hebben van uw wensen. U ontvangt de offertes in uw mailbox, waarna u de leveranciers eenvoudig vergelijkt op basis van prijs en aanbod.


  U zoekt een kozijnspecialist?

  Wij werken samen met erkende specialisten in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

  Vraag gratis offertes aan

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

  Vergelijk & bespaar

  U ontvangt de offertes per email. Vergelijk de prijsopgaven op uw gemak. Wist u dat u tot 40% bespaart door te vergelijken?
  Actief in heel Nederland

  Wanneer u gebruikmaakt van onze dienstverlening, kunt u rekenen op een ervaren team van specialisten. We begonnen meer dan 20 jaar geleden als een kleine onderneming in Drenthe met het leveren van voornamelijk houten en aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen, dakkapellen, gevelbekleding enzovoort waren indertijd nog niet beschikbaar voor particulieren. Sinds een aantal jaren beheren we een landelijk netwerk van erkende specialisten in kozijnen en dakkapellen.


  Bij u in de buurt

  Door de groei die wij hebben doorgemaakt werken we inmiddels samen met meer dan 200 dakkapel en kozijn aanbieders door het gehele land. Stuk voor stuk gaat het om topbedrijven met een servicegerichte instelling en focus op productkwaliteit van dakkapel, kozijn en schuifdeur. Ook in Drenthe hebben wij connecties met meerdere bedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van de plaatsen uit uw provincie met de meeste aanvragen voor bijvoorbeeld dakkapellen.

  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 96 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes78%

  • Prijzen85%

  • Snelheid80%

  • Algemene beoordeling81%

  Tevreden klanten

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen ExpertFamilie Jonker – Drenthe
  Wij hebben offertes aangevraagd voor een nieuwe dakkapel. Binnen enkele uren ontvingen we diverse prijzen voor dakkapellen en konden we uiteindelijk de beste keuze maken voor onze wensen. Goede service!

   

  klantervaring Kunststof Kozijnen Expert
  J. Dekker – Almere
  Ik was het zat om ons houten raamkozijn steeds te moeten schilderen en schoonmaken. Daarom offertes aangevraagd voor het vervangen en plaatsen van kunststof raamkozijnen. Eén van de experts bood een scherpe prijs en heeft de ramen inmiddels vervangen!

  Gratis offertes